Omgaan met borderline

8 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

REGIO -

Het omgaan met iemand met een borderlinestoornis is voor veel mensen ingewikkeld en vaak ook verwarrend. Dat komt omdat iemand met borderline vaak impulsief handelt en last heeft van veel stemmingswisselingen. Vooral naaste familieleden en partners kunnen op den duur het gevoel krijgen ‘op’ te zijn. Zij kunnen de zorg voor hun familielid met borderline dan nauwelijks meer opbrengen.

De afdeling Preventie van Yulius start op donderdagavond 31 oktober a.s. in Gorinchem met de cursus Omgaan met borderline. Voor de cursus, die uit tien wekelijkse bijeenkomsten van tweeënhalf uur bestaat, zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. De kosten bedragen € 65,00.

Voordat de cursus begint, worden belangstellenden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

De cursus richt zich in eerste instantie op de partners en ouders van mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis. Ook broers, zussen en andere naastbetrokkenen kunnen zich aanmelden. Belangrijk is dat u als deelnemer bereid en in staat bent uw eigen gedrag en houding kritisch te bekijken. Het doel van de cursus is dat u zich minder belast gaat voelen. U leert de persoon met borderlineproblematiek te steunen op een manier, waarbij u uw eigen grens bewaakt. Hierdoor vermindert het risico dat u zelf psychische klachten ontwikkelt.

Aanmelden kan van maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 17.00 uur bij het secretariaat van de afdeling Preventie van Yulius, telefoon 078 65 450 75 of via e-mail preventie@yulius.nl.

- einde bericht -

Yulius is een expertiseorganisatie in de regio Zuidwest-Nederland die zich richt op het bieden van zorg in iedere levensfase van cliënten met complexe psychiatrische problematiek en leerlingen met psychiatrische problemen (cluster 4- onderwijs). De organisatie beschikt over bijna 70 locaties in Dordrecht en omgeving. Hieronder bevinden zich ondermeer eigen onderwijslocaties, klinieken, werkplaatsen en begeleid wonen-huizen. Bij de organisatie werken in totaal ruim 2.200 mensen in de zorg en in het onderwijs. Jaarlijks worden 19.000 cliënten in de zorg behandeld. Verder worden er bijna 1.100 leerlingen begeleid in het Speciaal Onderwijs en in het Voortgezet Speciaal Onderwijs.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Yulius

Dhr. Clarien van der Wilt

Programmaleider Familie/Mantelzorg

Tel. 06 – 532 92 691

advertentie
advertentie