Vooralsnog geen voetbalkooi

9 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De voetbalkooi die voorheen bij de oude Karekietflat stond, wordt vooralsnog niet teruggeplaatst op een andere locatie in Sliedrecht. Het woordje 'vooralsnog' is essentieel in dit besluit dat de gemeenteraad dinsdagavond nam. Via een amendement van PRO Sliedrecht werd het bijwoord toegevoegd aan het oorspronkelijke voorstel van de wethouder. ,,Zo houden we de mogelijkheid open om de voetbalkooi in de loop der tijd te plaatsen op een nader te bepalen locatie", aldus Wim Blanken namens PRO.

Het amendement werd unaniem gesteund. De PvdA drong er op aan het Feitsmapark nog eens als mogelijkheid te overwegen. VVD en SGP-ChristenUnie voelen meer voor De Stoep. ,,Als er een nieuwe sporthal in de Westwijk komt en de oude hal een nieuwe invulling krijgt, dan kan die voetbalkooi in dat plan prima meegenomen worden", aldus Leen Huijzer namens de SGP-CU.

Wethouder Ad de Waard zegde toe deze en andere opties te zullen onderzoeken. Wel waarschuwde hij dat elke locatie onder vuur zal komen te liggen. ,,Maar als de raad zegt dat we daar overheen moeten stappen, dan stappen we daar overheen."

advertentie
advertentie