Techniektrainingen uitgebreid

9 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De techniektrainingen bij v.v. Sliedrecht worden uitgebreid. Cock van Dijk zal vanaf november deze trainingen op de woensdagavonden verzorgen voor de D-jeugd.

Twee jaar geleden is door oud-trainer Wim Advocaat bij v.v. Sliedrecht al een voetbalschool opgericht. Als een speler in de F/E over bepaalde basisvaardigheden beschikt, wordt hij/zij uitgenodigd om mee te doen aan de trainingen op woensdagmiddag. De coördinatie is in handen van trainers die gespecialiseerd zijn op het gebied van techniektraining.

Het is de bedoeling dat alle jeugdtrainers binnen de v.v. Sliedrecht bewust bezig zijn met het beter maken van de individuele spelers, omdat dit de basis is voor verdere ontwikkeling en zeker ook een positief effect zal hebben op de teamprestatie. In september hebben zeven selectietrainers met succes deelgenomen aan de cursus techniektraining De gediplomeerde techniektrainers zullen ook de oefenstof over gaan brengen op andere trainers binnen de club in een programma “train de trainer”. De club wil vooruit met de jeugd. Een paar weken terug heeft Hanno van den Herik als Technisch Jeugd Coördinator een nieuw jeugd opleidingsplan gepresenteerd, met daarin een duidelijk statement: “Ontwikkeling door Passie & Techniek”. In het opleidingsplan wordt de nadruk gelegd op het belang van de technische vaardigheden en werd de steun voor de jeugdafdeling nog eens onderstreept.

advertentie
advertentie