Jaarlijkse bijbelweek

10 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT- De Hervormde Gemeente houdt in de herfstvakantie vanaf dinsdag 22 oktober de jaarlijkse Bijbelweek met onder andere een grote tent op het IJsbaanterrein aan de Lijsterweg. Het thema van deze week is 'Té gek!'. Alle inwoners van Sliedrecht zijn welkom tijdens een van de programma-onderdelen.

Dinsdag-, woensdag- en donderdagmorgen is er in de tent van 09.30 uur tot 11.45 uur KinderBijbelWeek voor kinderen uit groep 1 tot en met 6, met zingen, bijbelverhaal, knabbel en babbel, kletskleed, toneelstuk en knutselen. Woensdagmiddag wordt er aansluitend aan het morgenprogramma pannenkoeken gegeten en worden er nog spelletjes gedaan. Deze middag duurt tot 14.00 uur. Op donderdagavond zijn ook alle ouders, grootouders, buren en wie maar wil komen welkom in de tent. Van 19.00 uur tot 20.00 uur vindt dan de afsluiting van de KinderBijbelWeek plaats.

De TienerBijbelWeek begint voor jongens en meiden uit groep 7/8 (basisonderwijs) en klas 1 t/m 3 (voortgezet onderwijs) in gebouw 'De Handpalm' aan de Merwestraat 13. Dinsdag van 14.00 uur tot 20.30 uur in De Handpalm, woensdag van 13.00 uur tot 21.00 uur start in De Handpalm, vervolg in de tent, donderdag van 14.00 uur tot 21.00 uur De Handpalm. Ook de tieners verdiepen zich aan de hand van bijbelverhalen in het thema 'Té gek!'.

Dinsdagmiddag van 15.30 uur tot 16.30 uur is er in de tent een zangmiddag voor senioren. Om 15.00 uur staat de koffie klaar. Er worden psalmen en liederen gezongen rondom het thema "Dat is toch veuls te gek!", onder leiding van Gijs Zonnenberg. Rianne Stouten verzorgt de meditatieve momenten.

Dinsdagavond is er in de tent vanaf 20.00 uur een thema-avond voor iedereen. Spreker is Peter van der Linden en Romano van den Dool en Amanda Passchier leveren hun muzikale medewerking. De tent is open vanaf 19.30 uur. Voor en na het programma is er tijd voor koffie, thee, fris en voor ontmoeting.

Woensdagavond wordt in de tent een maaltijd gehouden voor alle bewoners uit de wijk rond het IJsbaanterrein (Lijsterweg, Sperwerstraat, Havikstraat, Vogelenzang, De Horst, Fazantplein, Valkhof). De tent is om 18.00 uur open en de maaltijd start om 18.30 uur. Er is ook halal vlees en er zijn vegetarische gerechten. Voor kinderen zijn er kinderactiviteiten. Zondag 27 oktober is er om 10.45 uur een themadienst met ds. H.J. van der Veen in de Grote Kerk, hoek Stationsweg/Kerkbuurt. Er is kinderoppas aanwezig in het naastgelegen Dienstgebouw. Na de dienst is er tijd voor koffie, thee, fris en voor ontmoeting.

Toegang tot alle programma's is gratis. Meer informatie: www.echtbelangrijk.nl.

advertentie
advertentie