Activiteiten herfstvakantie

11 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Jongerenwerkers van Stichting Open-Jeugdwerk Sliedrecht hebben voor de herfstvakantie een diversiteit aan activiteiten georganiseerd voor de jeugd van acht tot achttien jaar. Er is van alles te doen in jongerencentrum Elektra, in de wijken en er worden ook uitstapjes gemaakt naar Rotterdam en Nijmegen.

Op maandag 21, dinsdag 22, donderdag 24 en vrijdag 25 oktober zijn op tal van plaatsen in de gemeente Sliedrecht sportactiviteiten op de in de wijken gelegen pleinen. Cas en Henk gaan samen met stagaire Esther elke dag naar een ander plein in de wijken. Zie de posters bij de pleinen waar wij wanneer te vinden zijn. Deelname is gratis en het is voor de jeugd van acht tot en met veertien jaar. Daarnaast is jongerencentrum Elektra op deze dagen voor alle jeugd vanaf 14.00 uur geopend. Er kan worden gegamed in de playstationruimte op de eerste verdieping, tafelvoetballen, kaarten of een ander gezelschap spel of je komt langs om gewoon gezellig met elkaar te chillen. Ook deze activiteiten zijn geheel gratis toegankelijk.

Op Dinsdag 22 oktober vindt er opverzoek van verschillende jongeren voetbaltoernooi plaats onder in de voetbalkooi onder de A15 kruising stationsweg en de A15.

Dit toernooi is speciaal voor jongeren van vijftien jaar en ouder en wordt geheel gratis aangeboden terwijl er voor elk team wel een beker te winnen is. Daarnaast wordt de winnaar vermeld op de Kooivoetbalbokaal. Het toernooi begint om 18.30 uur en afhankelijk van het aantal deelnemende teams loopt dit door tot uiterlijk 21.30 uur. Teams bestaande uit vijf deelnemers kunnen zich aanmelden bij henk@elektra-sliedrecht.nl.

Op Woensdag 23 oktober is het tijd voor het zaalvoetbaltoernooi voor de basisschool leerlingen van Sliedrecht. Je kunt met je klas of school een team samenstellen of met je vriendjes uit de buurt. Het toernooi is voor zowel jongens als meiden en vindt plaats in de sportzaal van Bronband de Lockhorst. Ook dit jaar wordt gespeeld om de grote voetbalbokaal. Wie deze drie keer weet te winnen, krijgt de bokaal definitief in bezit. Daarnaast is er voor elk deelnemend team een beker te winnen.

Het toernooi begint om 10.00 uur en afhankelijk van het aantal deelnemende teams loopt dit door tot uiterlijk 14.00 uur. De kosten zijn 2 euro per persoon.

Dit basisschool toernooi is voor de jeugd van acht tot en met tien jaar. Om 14.00 uur start het toernooi voor jongeren in de leeftijd van elf tot en met veertien jaar uit Sliedrecht. Je kunt met je vrienden uit de Sliedrecht of van de voetbalclub een team samenstellen. Ook dit toernooi is voor zowel jongens als meiden en vindt plaats in de sportzaal van Bronband de Lockhorst. Ook dit jaar wordt gespeeld om de grote Sport Beker. Daarnaast is er voor elk deelnemende team een beker te winnen.

Het toernooi begint om 13.00 uur en afhankelijk van het aantal deelnemende teams loopt dit door tot uiterlijk 16.00 uur. De kosten zijn 2 euro per persoon.

Voor donderdag 24 oktober organiseert Henk van Griensven een fietstocht naar Nijmegen. De tocht voert tot aan Nijmegen langs de Merwede en Waal. Tijdens de tocht zijn drie pauzepunten ingelast om even bij te komen en wat te eten. Het vertrek is om 10.00 uur voor Elektra en de verwachting is rond 16.00 uur in Nijmegen te arriveren. De terugtocht is met de trein. Voor zowel het fiets- als treinkaartje wordt 5 euro gevraagd. Jongeren vanaf vijftien jaar mogen meefietsen.

Een vast uitstapje is tijdens elke schoolvakantie het lasergame en karten in de Merwehal. Door de subsidie van de gemeente Sliedrecht voor onze ambulantwerk activiteiten kunnen wij de kosten redelijk houden. Zo kost deelname aan het lasergame 5 euro en voor het karten 8,50 euro. De vanaf leeftijd voor het lasergame is acht jaar en voor het karten twaalf jaar. Er wordt onder begeleiding gefietst naar de Merwehal. Verzamelen om 14.00 uur voor het jongerencentrum Elektra.

Inschrijven of meer informatie: jongerencentrum Elektra, Stationsweg 4.

advertentie
advertentie