Sliedrecht Sport rekent af met 'het spook van Zwolle'

13 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Sliedrecht Sport is het seizoen begonnen goed begonnen. De landskampioen won in het Landstede Sportcentrum in Zwolle de Supercup van bekerkampioen Alterno. Sliedrecht liet nog niet het beste van haar spel zien en stond in de beslissende vijfde set zelfs op verlies, maar vocht zich terug en verzilverde meteen het eerste matchpoint: 15-13.

In de eerste kreeg Sliedrecht geen poot aan de grond tegen het fel startende Alterno: 25-12. Ook in de

tweede set speelde de ploeg nog onder haar kunnen, maar gaandeweg ging het beter. In de slotfase werkten de speelsters op basis van strijdlust vier setpoints voor Alterno weg en drukten ze meteen door naar setwinst: 27-25. Een hoofdrol in deze fase was weggelegd voor de oud-Alterno-speelster Celia Diemkoudre.

,,We hebben nu afgerekend met het spook van Zwolle", zei coach Appie Krijnsen voor aanvang van de derde set, refererend aan de bekerwedstrijd van vorig jaar in dezelfde sporthal toen Sliedrecht verloor van Alterno in een wedstrijd om de beker. ,,Het was leuk, spannend, maar nu gaan we echt volleyballen." Dat deed de landskampioen; de ploeg kwam in de derde set niet in gevaar: 25-17.

In de vierde set zakte Sliedrecht weer in. Krijnsen moest zich in een time-out kwaad maken om zijn speelsters weer scherp te krijgen. Dat lukte slechts gedeeltelijk. De achterstand werd wel ingelopen, maar Sliedrecht kon geen afstand nemen. Dat lukte Alterno wel in de slotfase (19-21). Krijnsen nam een time-out: ,,Pak nu je verantwoordelijkheid", gaf hij zijn meiden mee. Het mocht niet baten. Alterno pakte de set met 21-25. De Apeldoornse ploeg werd hierbij wel een handje geholpen door de scheidsrechter die op een cruciaal moment Sliedrecht een duidelijke score (touché-bal) ontnam.

Sliedrecht begon de vijfde set zwak. Alterno kon in de beginfase al direct een voorsprong van 4 punten opbouwen en die zelfs uitbouwen tot 6 punten, normaal gesproken meestal genoeg om zo'n vijfde set zeker te stellen. Maar Sliedrecht vocht zich terug en kwam weer op 11-11. Het eerste matchpoint was voor Sliedrecht: 14-13. En die werd meteen verzilverd. Overigens was ook hier discussie over een beslissing van de scheidsrechter. Sliedrecht redde een bal van de grond maar velenzagen dat de bal eerst de grond raakte. Dit keer dus mogelijk een voordeeltje voor Sliedrecht Sport, waarop het feest in Zwolle kon losbarsten.

Vorig jaar greep Sliedrecht Sport net mis in de Supercup. De ploeg verloor toen in vijf sets van Weert.