Eén goede helft blijkt niet genoeg

13 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Een goed begin is het halve werk, zegt een bekend spreekwoord. Maar aan half werk heb je soms niet genoeg, zoals zaterdag in de wedstrijd tegen GSC/ODS bleek van de dames van v.v. Sliedrecht. Na een goede eerste helft gingen de Dordtse dames er uiteindelijk met een 2-4 zege vandoor.

Vanuit eerdere confrontaties met, toen nog GSC, wisten de dames dat ze met een taaie tegenstander te maken zouden hebben. En bovendien hadden ze vorige week van De Alblas gewonnen, dus enige voorzichtigheid over een goed resultaat was zeker op zijn plaats.

En terecht, want Sliedrecht kwam sterk uit de startblokken. Achterin werd scherp opgelet, waar mogelijk werd de diepte gezocht, ondersteund door een hard werkend middenveld. Sharon en Sera moesten voorin het gevaar stichtten en deden dat met regelmaat. Dat de cornerverhouding duidelijk in het voordeel van Sliedrecht was, illustreerde het overwicht van de thuisploeg. Een verdiende 2-0 voorsprong na een half uur spelen was dan ook volkomen verdiend. De 1-0 kwam op naam van Jolijn en was de beloning voor het onder druk zetten en doorgaan in een duel. Aan een kleine schietkans had ze genoeg om de bal strak in de bovenhoek te plaatsen. Niet lang daarna maakte de Dordtse keeper een inschattingsfout door via het centrum uit te verdedigen en daar wist Sera attent van te profiteren: 2-0.

Lang genieten van deze weelde was er niet bij. Een snel genomen vrije trap voor GSC bracht de spits in scoringspositie en die liet Tiffany kansloos: 2-1.

Een ongelukkig moment vlak voor het doel bracht ook nog de gelijkmaker voor rust: 2-2. Al moet gezegd dat de actie van de Dordtse spits ook afgefloten had mogen worden omdat eenzelfde situatie bij het doel van GSC eerder wel tot ingrijpen van de arbiter had geleid. GSC was daarmee terug in de wedstrijd en zette hun strijdplan na de rust gestaag door. Sliedrecht werd vaker in de verdediging gedrongen en kwam daar minder goed uit als in de 1e helft met als gevolg dat het balbezit te vaak van korte duur was. GSC is een ploeg die ervaren genoeg is om daar voordeel uit te halen en wist uit te lopen tot 2-4. Toch was het niet alleen GSC wat de klok sloeg. Met alle inzet die er in het team zat poogde Sliedrecht het tij te keren en er een gelijkspel uit te slepen. De Sliedrechtse wapenfeiten bleven helaas beperkt tot dreigende acties, een paar gevaarlijke hoekschoppen en een enkel schot. De inzet verdient zeer zeker een compliment.