SHO en Sliedrecht vroegtijdig onder douche

13 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

OUD-BEIJERLAND - De met veel belangstelling tegemoet geziene topper tussen koploper SHO en runner-up Sliedrecht heeft afgelopen zaterdagmiddag het einde niet mogen beleven. Na 65 minuten dirigeerde arbiter Staf Daems uit Gilze beide teams na een opstootje, waarbij Desley de Wolf in het gezicht was geraakt na een duel met SHO-spits Geert Bakker. De commotie, die daarbij ontstond was voor de arbiter aanleiding om resoluut van het veld te stappen. Daar waar iedereen rekening hield met een 'afkoelingsperiode' oordeelde de Brabantse scheidsrechter vervolgens al vrij snel dat 'de acceptatie tussen de beide partijen weg was, en verder spelen onverantwoord was'.

Een beslissing, die volop verbazing en verontwaardiging los maakte bij vriend en vijand op sportpark De Kikkerhoek. Het duel was in het uur, dat er daadwerkelijk gespeeld werd op het kunstgras in Oud Beijerland weliswaar pittig, maar vanaf de tribune gezien, niet van dien aard dat staken uiteindelijk onvermijdelijk was. Wat de beweegredenen van de scheidsrechter werkelijk waren bleven vooralsnog besloten in die ene korte reactie, waarmee de betrokkenen en de 200 aanwezigen rondom het veld het op dat moment mochten doen en weer naar huis konden.

Ongetwijfeld zal in de nasleep van de discussie het woord 'respect' weer volop opspelen, feit blijft, dat de actie van arbiter Daems weinig begrip kon vinden bij zowel vriend als vijand. Desgevraagd reageerde trainer John de Wolf kort maar krachtig: ,,Ieder commentaar hierop is verspilde energie en tijd."

Daarom zullen SHO en Sliedrecht zich voor de resterende 25 minuten nogmaals op een nader te bepalen datum moeten melden aan de Beijerlandse Langeweg, waar het duel na ruim een uur een tussenstand kent van 1-0 in het voordeel van de thuisclub. In dat uur koos de thuisclub aanvankelijk voor een behoudend concept met twee spitsen (Roeland en Bakker) terwijl trainer John de Wolf enigszins verrassend koos voor een aanvallende strategie, waarbij hij de geschorste Nilton Tavares Ramos had vervangen door Fitim Meha. Het leverde in het eerste half uur een optisch overwicht op van de gasten uit de Alblasserwaard, zonder dat daarbij echter veel uitgespeelde kansen konden worden opgetekend. SHO onderstreepte de reputatie uitermate efficiënt met de geboden mogelijkheden om te kunnen springen in de 31e minuut, toen Geert Bakker profiteerde van een lichte aarzeling in de defensie van Sliedrecht en vanaf de linkerkant kon opstomen naar het doel van Jeffrey Ter Veer, die hij met een rake schuiver in de verre hoek kon verschalken. (1-0). Sliedrecht had moeite deze tegenvaller te verwerken en had vervolgens geluk bij een gemiste kans van topscorer Henk Roeland. Laatstgenoemde was het ook, die in de 40e minuut een voorzet koelbloedig afrondde en zijn team op een belangrijke 2-0 voorsprong leek te zetten. Arbiter Daems was al op weg naar de middenstip toen zijn aandacht werd gevestigd op het gedecideerde vlagsignaal van zijn assistent Mendes Barbosa. Na kort overleg met de Sliedrechtse grensrechter besloot arbiter Daems zijn aanvankelijke beslissing te herroepen, dit tot grote verontwaardiging van de thuisclub.

Ook in de 20 gespeelde minuten na de hervatting kon Sliedrecht de greep op de wedstrijd niet terugkrijgen en had het niet over geluk te klagen bij kansen voor Bakker en Roeland, waarbij doelman Ter Veer zich kon onderscheiden als een betrouwbare sluitpost.

Het wordt voorlopig afwachten voor beide teams op de rapportage van scheidsrechter Daems, de sancties, en de datum waarop men voor de resterende speeltijd van minimaal 25 minuten mag komen opdraven.

Sliedrecht : Jeffrey ter Veer, Jordy de Jong, Levy Liesdek, Joey Rijsdijk ; Berry de Groot, Sander Vink, Stefan van Dam ; Dennis Verhoef, Fitim Meha, Luciano van Harlingen.

Gele kaarten waren er voor Levy Liesdek, Stefan van Dam en Berry de Groot.

advertentie
advertentie