Tieners gepakt voor brand

15 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM- Twee tieners hebben zaterdag waarschijnlijk een leegstaande loods in Hardinxveld-Giessendam in brand gestoken. Een dertienjarig meisje uit de Zuid-Hollandse plaats meldde zich zondag bij de politie. Een dag later werd een veertienjarige jongen uit Sliedrecht gearresteerd. Dat meldde de politie maandag.

Het meisje kon na verhoor naar huis, de jongen wordt nog verhoord. De politie wil niet zeggen of het meisje tijdens haar verhoor de naam van de jongen heeft genoemd. Over motief en vervolging van de twee is nog niets bekend. De politie sluit niet uit dat er nog meer mensen worden gearresteerd.

De grote brand brak zaterdagmiddag uit in een voormalige tegelhandel aan de Giessenzoom in Hardinxveld-Giessendam. De loods ligt naast de spoorlijn tussen Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam. Het treinverkeer lag tijdelijk stil wegens de brand. Er kwam asbest vrij, maar die kwam alleen direct rond de loods terecht. De deeltjes verspreidden zich niet naar een woonwijk en sportvelden in de buurt.

advertentie
advertentie