Sliedrecht Sport: Winst van het collectief

15 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

ZWOLLE - Met de winst van de Super Cup door Sliedrecht Sport (3-2) na een bloedstollende strijd tegen concurrent VV Alterno lijkt voorlopig de toon gezet voor het komend seizoen bij het vrouwenvolleybal in de eredivisie. Beide teams waren in het goed bezette Landstede Sportcentrum zeer nadrukkelijk aan elkaar gewaagd, in de strijd om de landstitel zijn Sliedrecht Sport en Alterno de absolute favorieten.

Aanstaande zaterdag gaat regerend landskampioen Sliedrecht Sport als laatste uit de rij van tien teams van start in de nieuwe competitie met een thuiswedstrijd in sporthal De Stoep tegen de grootste concurrent uit het vorig seizoen: VC Weert. De Eredivisie kent dit seizoen een nieuwe opzet met een reguliere competitie van achttien wedstrijden, waarna de bovenste zes in de kampioenspoule belanden en de laatste vier n trachten degradatie te ontlopen in de P/D poule. Uiteindelijk gaan de nummers een en twee uit de kampioenspoule op voor de allesbeslissende finale in een best-of-five serie.

Trainer-coach Appie Krijnsen kon opgelucht ademhalen na een duel afgelopen zaterdag, waarin met name het aanwezige blauw-witte supporterslegioen voortdurend tussen hoop en vrees had geleefd. "Het bleek in de eerste set dat wij toch gingen worstelen met de eerdere slechte ervaringen in deze zelfde hal, toen Alterno ons de weg naar de bekerfinale versperde. Er ging heel veel verkeerd en dat hebben wij gelukkig in de tweede set, zij het op het nippertje, recht kunnen zetten. Na een overtuigende derde set hoop je dat het lek boven water is, maar dan vergeten wij in de vierde set weer de afspraken die gemaakt zijn, gaan 'laf' volleyballen en helpen onze tegenstander terug in het zadel. Dat zette zich nog door tot ver in de vijfde set en denk je eigenlijk dat het gedaan is. Je houdt nog een klein beetje de hoop, dat er iemand opstaat met een mooie opslagserie. Bianca Gommans deed dat opnieuw, en dat je dan uiteindelijk met behoorlijke mazzel het winnende punt scoort : “so-be-it"."

Uiteindelijk valt de winst in de wedstrijd (setstanden 12-25, 27-25, 25-17, 21-25 en 15-13) terug te voeren op het scala aan mogelijkheden, dat Krijnsen had ten opzichte van zijn collega Ali Moghadassian aan de andere kant van het net. De complete selectie (met uitzondering van Pamela Domselaar, die deze week aan de knie is geopereerd) kreeg volop speeltijd en het was frappant dat met name de speelsters, die niet in de basis waren gestart van doorslaggevende betekenis waren in het verloop van de strijd. Bianca Gommans nam haar team in een bedenkelijke fase van de wedstrijd nadrukkelijk op sleeptouw, Celia Diemkoudre toonde aan dit seizoen definitief het predikaat 'jong talent' van zich af te schudden. Zelfs de debuterende 21-jarige spelverdeelster Lisa Vossen bleek tegen haar oude club bestand tegen de druk en vulde haar collega Inge Molendijk daardoor uitstekend aan. Rianne Lantinga wist in de slotfase met een prima opslagserie de strohalm voor haar team te grijpen en was nadrukkelijk aanwezig bij het beslissende punt, waarbij de arbitrage over het hoofd zag dat de bal na een aanval van Celeste Plak de vloer had geraakt. “ Ik ga er niet om liegen, die bal raakte de grond, ik kon 'm echter in een fractie van een seconde retourneren met een gelukkige afloop als gevolg.“

Het collectief sleepte derhalve Sliedrecht Sport er doorheen, waardoor de nog als enige ontbrekende prijs kon worden toegevoegd aan de prijzenkast.

advertentie
advertentie