Vier jongeren verhoord in verband met brand

17 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - In een onderzoek naar de oorzaak van een brand in een loods aan de Giessenzoom op zaterdag 12 oktober heeft de politie vier jongeren verhoord.

Op DE zondag, maandag en dinsdag na de brand zijn de vier jongeren, een veertienjarig meisje uit Hardinxved-Giessendam en drie jongens van dertien, veertien en zeventien jaar uit Sliedrecht, aangehouden, omdat zij mogelijk betrokken zijn geweest bij het ontstaan van de brand.

Politieagenten verhoorden de jongeren op het bureau, waarna ze in vrijheid werden gesteld. De vier jongeren blijven nog wel verdachten in deze zaak, die ter beoordeling wordt overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

De grote brand brak zaterdagmiddag uit in een voormalige tegelhandel aan de Giessenzoom in Hardinxveld-Giessendam. De loods ligt naast de spoorlijn tussen Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam. Het treinverkeer lag tijdelijk stil wegens de brand. Er kwam asbest vrij, maar die kwam alleen direct rond de loods terecht. De deeltjes verspreidden zich niet naar een woonwijk en sportvelden in de buurt.

advertentie
advertentie