Bouw De Karekiet van start

18 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De bouw van project de Karekiet aan de Karekietstraat in Sliedrecht is gestart. Om stil te staan bij dit feit heeft er donderdag 17 oktober een officiële handeling plaatsgevonden. Samen met toekomstige bewoners legde wethouder Johan Lavooi hiervoor als officiële start de laatste vloerplaat van de begane grond op zijn plaats. Daarnaast kregen de bewoners van de negen eengezinswoningen de gelegenheid om een wens op hun eigen vloer schrijven. Aansluitend konden de genodigden in de tent een toast uitbrengen op deze gebeurtenis. Voor de bewoners was dit ook een mooie gelegenheid om kennis te maken met hun toekomstige buren.

De start van het bouwproject De Karekiet is iets waar Tablis Wonen en BM van Houwelingen trots op zijn. "Op 17 april 2013 is gestart met de verkoop van de negen eengezinswoningen en nu al is de bouw gestart en zijn alle woningen verkocht," verklaren Henk Gravesteijn, directeur-bestuurder van Tablis Wonen en Jan van Houwelingen, directeur BM van Houwelingen. "In een tijd waarin de woningverkoop moeizaam gaat en bouwprojecten worden uitgesteld, bouwt Sliedrecht door. Complimenten aan Tablis Wonen voor dit initiatief", vult wethouder Lavooi aan.

Naast de negen koopwoningen komen er op de locatie ook dertig huurappartementen voor senioren. Met de verhuur van deze seniorenappartementen zal Tablis Wonen vanaf november 2013 starten. Van de huurappartementen zijn er dertien voor huurders met een middeninkomen. De overige zeventien appartementen zijn sociale huurappartementen. Geïnteresseerden voor de appartementen kunnen zich nu al aanmelden bij Tablis Wonen.

advertentie
advertentie