Tweede schaakteam opnieuw onderuit

19 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

ROTTERDAM - Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht kende een dramatische wedstrijd tegen mededegradatiekandidaat RSR/Ivoren Toren 3. In plaats van een klinkende overwinning, die er na een paar uur spelen wel in zat, leed het team van teamleider Kees vd Does een pijnlijke 5-3 nederlaag. Het zag er allemaal goed uit voor Sliedrecht 2, dat opnieuw met 2 invallers aantrad. Jan Sulman verloor wel snel, maar daar stond een zege uit één stuk van Wim Hokken tegenover.

Invaller Henk Prins leek ook te gaan winnen, maar liet zich in gewonnen stelling pardoes mat zetten. Deze tegenvaller werd goed gemaakt door Wout Boer, die op z'n Hokkens een pion offerde en vervolgens in de tegenaanval  toesloeg.

Het werd nog beter toen kopman Robert van Rekom zijn uitstekend opgezette partij in de laatste minuten wist te winnen. Daarna ging het echter volledig mis. Willem Kuiper zag zijn goede stelling door tijdnood uit zijn handen glippen en kon uiteindelijk de koning omleggen. Erger was het bij Jerry van Rekom, die in betere stelling de goede verdediging miste en daarna werd weggespeeld. Een zeldzame nederlaag (de eerste in 2,5 seizoen) voor de Sliedrechtse voorzitter. Tenslotte leed invaller Joost Stoker ook een nederlaag, waar tijdens het middenspel er meer in had gezeten dan de uiteindelijke 0. Voordeel van de tweede nederlaag op rij is dat het tweede team nu vrijuit kan spelen. Er lijkt geen redden meer aan, maar dan komen de prestaties misschien wel vanzelf.

advertentie
advertentie