Sliedrecht Sport zonder kleerscheuren door seizoensstart

20 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

MEIJEL - Als de voortekenen niet bedriegen, wordt de strijd in de eredivisie bij het vrouwen volleybal dit seizoen een nek-aan-nek race tussen landskampioen Sliedrecht Sport en bekerwinnaar Alterno uit Apeldoorn. Beide teams zijn goed gestart en hebben na respectievelijk twee- en drie wedstrijden nog geen enkele set verloren.

Sliedrecht Sport kwam zaterdagavond geen moment in de problemen tegen de slechts zeven speelsters tellende selectie van VC Weert. Voor een redelijk bezette sporthal De Stoep kwam een overtuigende 3-0 zege op het scorebord : de setstanden 25-16, 25-18, 25-16 spreken duidelijke taal. Positieve accenten werden (opnieuw) gezet door Celia Diemkoudre en Bianca Gommans, maar ook Esther van Berkel kon terugzien op een goede wedstrijd met mooie acties. Zo deed VC Weert geen moment terugdenken aan de grote rivaal uit het vorig seizoen, die als tweede eindigde in de eredivisie. Het ontbrak in de wedstrijd duidelijk aan spanning; een noodzakelijk ingrediënt om het enthousiasme op de tribunes enigszins aan te wakkeren.

Meer tegenstand was er een dag later van de andere Limburgse vertegenwoordiger in de eredivisie, het Meijelse Peelpush met Shannon Gerhardt en Samanta Jimenez (ex Sliedrecht Sporters) binnen de gelederen. Opnieuw kon trainer-coach Appie Krijnsen optimaal profiteren van zijn luxe probleem met twaalf nagenoeg gelijkwaardige speelsters: iedereen kreeg speeltijd in de volle sporthal De Körref. Sliedrecht Sport startte furieus en leek bij 12-23 de eerste set binnen te hebben. Daarna doemde het enige probleem van dit moment weer eens op : de concentratie verslapte en het niveau zakte naar een bedenkelijk niveau. Peelpush kwam tot eigen verbazing nog heel dichtbij maar het was net te weinig voor een stunt in de eerste set : 22-25. Ook in de tweede en derde set bleef de vechtlustige selectie van coach Johan Leenders lang in het spoor van de landskampioen, maar werd de te hoge eigen foutenlast het team uiteindelijk fataal : 22-25, 20-25.

Komende zaterdag reist Sliedrecht Sport af naar het eveneens ongeslagen VC Sneek, dat natuurlijk zal azen op een stunt in de eigen Sneker Sporthal.

advertentie
advertentie