Uitslagen interne competitie sv Sliedrecht

21 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de zesde ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Wim Pool goede zaken gedaan door knap te winnen van eerste teamgenoot Niels Mijnster. Mijnster kreeg opnieuw het Koningsgambiet op het bord, maar speelde beter dan de vorige ronde. Lange tijd was het onduidelijk wie zou gaan winnen, maar in tijdnood sloeg Pool toe en zette zijn tegenstander vakkundig mat. Door deze overwinning stijgt Pool meteen naar de tweede plaats.

De eerste plaats blijft stevig in handen van Peter van den Bergh. Kees Wessels probeerde het de clubkampioen nog moeilijk te maken, maar moest uiteindelijk toch zijn koning omleggen. Robert van Rekom had aan leerling Andrew Mensing een taaie tegenstander. Andrew kreeg een sterke aanval over zich heen, maar wist naar een eindspel te manoeuvreren waarin hij eeuwig schaak kon geven en daardoor was remise de terechte uitslag.

Martijn Stoker moest vol aan de bak tegen Jerry van Rekom en hoopte er in het middenspel nog een remise uit te slepen. Helaas was de clubvoorzitter goed uitgeslapen en schoof de jongste Stoker geroutineerd van het bord.

Wim Hokken speelde een korte, maar heftige partij tegen Hans Klein. Hokken ging direct in de aanval, gaf zijn tegenstander geen ruimte en al snel moest Klein het punt aan de 20-voudig kampioen laten. Floris Verweij en Adrian Mensing hielden elkaar lang in evenwicht, maar Adrian sloeg in tijdnood ongenadig toe en pakte het punt keurig mee. Jorik Klein had weinig moeite met Michiel van den Bergh en hier konden de stukken al weer snel in het doosje. Jan Veenis speelde tegen Jan Sulman een sterke partij. Sulman viel direct aan, maar Veenis hield de stelling goed gesloten. In het eindspel had Sulman weliswaar twee pionnen meer, maar kon hiermee de partij niet uitspelen. Uiteindelijk stonden alleen nog beide koningen en een pion voor Sulman op het bord. Helaas was het de verkeerde randpion en was remise de enig juiste uitslag.

advertentie
advertentie