21 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

Rectificatie

Anders dan vermeld in de krant van 17 oktober, is de honderdjarige mevrouw Loomeijer nooit moeder geweest en dan zeker niet van zes kinderen. De redactie betreurt de onjuiste berichtgeving.

Mevrouw Loomeijer is in het oude Sliedrecht met enkel de modderige dijk en wat stoepjes. Zij was de oudste in een gezin met vier kinderen. Zij werkte vanaf haar twaalfde en ging door tot haar zeventigste, zo is te lezen in het artikel dat Bas Vuik schreef in het kerkblad...

Op haar twaalfde jaar moest ze al bij anderen in het huishouden gaan werken en dat heeft ze tot haar zeventigste jaar volgehouden. Omdat haar moeder overleden was, nam ze op haar zestiende de taken in het huishouden waar.

Aan de kerk heeft ze ook haar steentje bijgedragen; elk jaar maakte ze met een groep mensen de kerk schoon en bracht 58 jaar het zendingsblad rond.

Haar grote hobby is breien. Eerst breide ze truien voor Roemenie, tegenwoordig breit ze truien voor Israel, voor Wilma van de Biesebos. Zij komt regelmatig zelf truien bij mevrouw Loomeijer halen en laat dan foto’s zien van de kinderen die de truien dragen.

Toch merkt ze wel dat ze niet meer zo goed bij de hedendaagse samenleving past. Alles is zo veranderd, ook in de kerk. Ze heeft tot nu in de kerk meer dan twintig predikanten meegemaakt. Een kerkdienst is ook niet meer wat het was en volgens haar nog steeds moet zijn: Met mooie psalmen, en een goede preek. Zonder allerlei toestanden zoals een beamer. "Want nu hoeven ze niet eens meer een bijbel mee naar de kerk te nemen."

Mevr. Loomeijer heeft het goed in Parkzicht, ze gaat regelmatig in het restaurant eten, en wat haar betreft mag het zo nog wel een poosje blijven.

Bas Vuik van de kerk

advertentie
advertentie