Gelijkspel werpt Sliedrecht verder terug

30 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – Het was stevig balen in kleedkamer 6 op sportpark De Lockhorst pal na afloop van de wedstrijd tegen Klundert. Het 2-2 gelijkspel tegen de debutant van iets onder de Moerdijk voelde als een nederlaag, zoals puntendelingen met deze uitslag voor Sliedrecht al vaker deden.

Ook ditmaal kreeg Sliedrecht vanuit schier gewonnen positie het deksel deels op de neus: de 2-0 voorsprong werd in de slotfase door een met 10 man fel strijdend Klundert alsnog weggegeven en daar baalde men bij Sliedrecht stevig van. Daarbij telde nog extra mee, dat alle concurrenten optimaal profiteerden van de misstap van Sliedrecht, dat inmiddels kansloos is voor de eerste periodetitel en voorlopig op zeven punten achterstand staat van koploper Spijkenisse. Daar kunnen eventueel nog 3 punten van worden afgesnoept wanneer Sliedrecht kans ziet om in het nog uit te spelen restant (25 minuten) van de wedstrijd bij SHO een 1-0 achterstand om te buigen in een overwinning.

Sliedrecht was bij voorbaat gewaarschuwd voor het taaie verzet van Klundert, dat met veel inzet en karakter de strijd aanging. Toch lukte het Sliedrecht pal voor rust op voorsprong te komen dankzij een treffer van Berry de Groot (1-0). Ook na de rust kon Sliedrecht aanvankelijk de Brabanders de wil opleggen en met de fraaie treffer van Luciano van Harlingen, die een vrije trap (tot tweemaal toe na een afgekeurde eerste poging !) onberispelijk achter de doelman van Klundert krulde. (2-0). Klundert stond toen al met 10 man in het veld nadat Niels Punt met een tweede gele kaart van het veld moest.

Trainer John de Wolf wisselde vervolgens Fitim Meha, Stefan van Dam en Berry de Groot voor respectievelijk David Pieters, Rens Verhoeven en Rob Kanters in de hoop de gang van zaken verder te kunnen stabiliseren. Om onbegrijpelijke redenen verviel Sliedrecht echter in onzorgvuldig spel waardoor Klundert in de slotfase toch nog langszij kon komen dankzij treffers van Christian Fuanani en Peter van Wingerden (2-2).

Sliedrecht is door dit puntenverlies teruggezakt naar de middenmoot en voelt daar de hete adem van teams als Rijsoord, VVGZ, Klundert, en De Zwerver in de nek. Om de nare smaak van de ervaringen tegen Klundert snel weg te spoelen oefende Sliedrecht afgelopen dinsdagavond onder bar slechte weersomstandigheden op het kunstgras van sportpark De Lockhorst tegen SVDPW uit Schiedam.

Komende zaterdag zal Sliedrecht in Nieuw Lekkerland ongetwijfeld streven naar snel eerherstel. Op het kunstgras van het fonkelnieuwe sportpark aldaar wil men snel de draad weer oppakken en het zelfvertrouwen een krachtige impuls geven. Het tot dusver zwaar teleurstellend presterende Nieuw Lekkerland zal echter niets cadeau geven, zodat men kan rekenen op een bijzonder interessante en spannende streekderby.