Hans Vink beloond voor doorzettingsvermogen

4 november 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het heeft even geduurd, maar in de achtste ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is Hans Vink erin geslaagd zijn eerste punt te scoren. Hans volgde deze donderdagavond voor het eerst de schaaklessen en dat wierp meteen zijn vruchten af, want in zijn partij schoof hij daarna oud-voorzitter en routinier Jan Veenis van het bord. Een mooie opsteker voor Hans, die zo laat zien een aanwinst voor de vereniging te zijn.

Koploper Peter van den Bergh had voor de derde avond op rij een taaie tegenstander. Dit keer was het Wim Hokken die het de clubkampioen moeilijk probeerde te maken, maar net als de vorige weken wist Van den Bergh in het verre eindspel alsnog de winst naar zich toe te trekken.

Robert van Rekom consolideerde zijn tweede plaats door sterke winst op Kees Wessels. Niels Mijnster keert weer terug in de top-5 na een zware partij tegen Jerry van Rekom. Ook Wim Pool klimt een paar plaatsen na 'snelle' winst op Hans Snel. Peter Vis had het lesgeven nog in de benen en maakte al vroeg in de partij een foutje dat door tegenstander Jan Sulman werd afgestraft. André van Dieën deed hetzelfde bij wedstrijdleider Mark van Hulst, maar moest nog goed oppassen om niet alsnog zelf mat te gaan. Theo Dekker is op weg naar de top 10 na gedegen winst op Peter van de Poel. Marcel Klein en Jurgen de Haan maakten het elkaar niet al te moeilijk en besloten uiteindelijk tot remise. Cees Moes kon geen potten breken tegen Wout Boer, terwijl Leo Koppelaar Michiel van den Berg schaakles gaf. Onderaan speelde William Gijssen tegen leraar Henri Hartog een sterke pot. Helaas zat er in het eindspel geen winst in het verschiet, dus was remise de terecht uitslag.

advertentie
advertentie