'Een mooie stap voorwaarts voor Bleyburgh'

6 november 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Ton Munnik, directeur van Bleyburgh, kan zich goed vinden in het Integraal Huisvestingsplan van wethouder Hans Tanis. Hij noemt de opsplitsing van zijn school "een mooie stap voorwaarts".

Munnik ziet veel mogelijkheden. ,,Binnen de Brede School kunnen we gaan werken aan meer integratie door ontmoetingen met de andere leerlingen. Dat is iets waar de samenleving duidelijk om vraagt. En binnen het Griendencollege kunnen we onze leerlingen veel beter leeraanbod bieden dan nu. Aan de Maaslaan heb we te weinig praktijklokalen die bovendien niet voldoen aan de eisen van deze tijd. In het Griendencollege is hier volop ruimte voor."

Maar Munnik heeft ook een eisenlijst. ,,Veiligheid in een vertrouwde omgeving staat voorop. Daarom willen we een eigen uitstraling binnen de school, met een eigen ingang en een eigen plein."

Erik van Noordenne, directeur van het Griendencollege ziet het ook zo. ,,Het moeten twee zelfstandige scholen zijn in één gebouw. Dat kan ook prima want we hebben al een gedeelte met een aparte personeelsingang dat met enkele kleine aanpassingen geschikt te maken is voor Bleyburgh." Hij is ook tevreden over het plan. ,,Het is financieel aantrekkelijk en we hebben de ruimte toch beschikbaar. Zelfs als wij groeien naar 400 leerlingen, wat in deze regio het maximale zou zijn gezien het aanbod om ons heen, dan is het gebouw nog groot zat."

advertentie
advertentie