Warm weerzien voor volleybalsters

6 november 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Een bijzonder weerzien vindt komende zaterdag plaats, wanneer de volleybalsters van Sliedrecht Sport op bezoek gaan bij het Talentteam in Arnhem. De landskampioen wordt in sporthal De Laar ongetwijfeld warm ontvangen door de debutant in de eredivisie, waar Matt van Wezel en Saskia van Hintum de technische staf vormen. Zowel Matt als Saskia hebben een hechte band met Sliedrecht Sport: Matt was in het seizoen 2003-2004 assistent van coach Ad Slieker bij de dames van Sliedrecht Sport, Saskia van Hintum legde tussen 2006 en 2009 het fundament voor de landstitel, die in 2012 en 2013 uiteindelijk kon worden binnengehaald.

Er was aanvankelijk veel te doen over het onderbrengen van de jonge talenten in de eredivisie, een initiatief van de Nevobo. Uiteindelijk gingen de clubs uit de eredivisie met enig mokken en maren toch akkoord en konden Matt en Saskia aan de slag. Tot dusver presteren de jeugdige Oranje Talenten redelijk: er werden in vijf wedstrijden vijf punten binnengehaald, goed voor een zevende plaats in de stand van de eredivisie. Landskampioen Sliedrecht Sport is zaterdagmiddag 9 november, aanvang 16.00 uur, de torenhoge favoriet en het is aan Matt van Wezel en Saskia van Hintum de taak om het hun 'opvolger' coach Appie Krijnsen zo lastig mogelijk te maken.

Sliedrecht Sport herstelde zich goed van de zeperd bij VC Sneek eind vorige maand. De thuiswedstrijd tegen een andere debutant, Set-Up'65 uit Ootmarsum werd soeverein met 3-0 gewonnen: 25-18, 25-23, 25-15. Enig probleem voor de gastvrouwen in De Stoep was om de concentratie de volle 68 minuten van de speeltijd vast te kunnen houden. Met name in de tweede set namen de slordigheden toe, en was ook de concentratie na enige discussie met de arbitrale leiding even niet optimaal. Echter voordat dit schade kon berokkenen pakte het team de draad weer op en wist het de wedstrijd soeverein uit te spelen.

Teamcaptain Nienke de Waard was tevreden, maar had ook enige zelfkritiek: ,,Het was lekkerder geweest als wij Set-Up in drie sets op vijftien punten hadden gehouden. Aan het einde van de eerste set verslapte de concentratie en dat zette zich nog even door in de daaropvolgende set."

Het memorabele feit deed zich voor dat De Waard door arbiter Sietske van Berkel werd geconfronteerd met een gele kaart wegens aanmerkingen op de leiding. ,,Mijn allereerste in de zaal, nadat ik er eerder dit jaar twee heb gehad bij het beachen.Toch ben ik echt niet zo'n opgewonden standje hoor, maar na eerdere discutabele beslissingen van de arbitrage vond ik even dat ik iets moest zeggen. De nederlaag bij VC Sneek was een goede les om te ervaren hoe we een wedstrijd kunnen verliezen. Het is zaak om in wedstrijden als bijvoorbeeld tegen het Talentteam een constanter en goed niveau neer te zetten. Dat is de opdracht voor het komend weekeinde."

advertentie
advertentie