Omgaan met psychotische stoornis

6 november 2013 om 00:00 Nieuws

REGIO - De afdeling Preventie van Yulius houdt donderdag 12 december een voorlichtingsavond met het thema 'Omgaan met een psychotische stoornis'. De voorlichtingsavond vindt plaats van 19.45 uur tot 21.30 uur bij Yulius, locatie Hellingen 21 in Dordrecht. Tijdens de voorlichtingavond geven deskundigen uitleg over het ziektebeeld en het omgaan hiermee. Ook wordt informatie gegeven over de cursus 'Omgaan met schizofrenie', welke regelmatig van start gaat. De toegang is gratis.

Het omgaan met iemand met een psychotische stoornis is voor veel mensen een zware belasting. Sommige familieleden of naastbetrokkenen maken zich zorgen en voelen zich verdrietig. Anderen voelen vooral boosheid en onmacht, omdat ze weinig invloed lijken te hebben om de situatie te veranderen. Vaak wordt er in allerlei situaties een extra beroep op een familielid of naastbetrokkenen gedaan. Dit maakt dat deze mensen een kans hebben om een verhoogd probleem te ontwikkelen.

Aanmelden kan van maandag t/m donderdag bij het secretariaat van de afdeling Preventie, 078-6545075 of preventie@yulius.nl.

advertentie
advertentie