Speciale zorgverzekering voor minima goedkoper

8 november 2013 om 00:00 Nieuws

REGIO - De speciale zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen in de Drechtsteden is in 2014 tien euro goedkoper dan in 2013. Dat heeft zorgverzekeraar IZA Cura, die de verzekering samen met de Sociale Dienst Drechtsteden heeft samengesteld op basis van de behoeften van deze doelgroep, vrijdag bekendgemaakt.

Dat gebeurde tijdens de kick-off van de campagne waarmee IZA Cura deze en volgende maand de zorgverzekering voor minima breed onder de aandacht brengt om zo het bereik van deze regeling te vergroten. De Drechtsteden vinden het belangrijk dat mensen met een laag inkomen (tot 110 procent van het minimuminkomen) sociaal en maatschappelijk kunnen meedoen. Om hen daarin (financieel) te ondersteunen, zijn er verschillende minimaregelingen. Zo zijn er vergoedingsregelingen voor de kosten van maaltijden aan huis voor ouderen en de kosten van peuter- en kinderopvang, het SMS-kinderfonds om deelname aan sport-, muziek- en schoolactiviteiten mogelijk te maken en een vergoeding voor het doen van vrijwilligerswerk. Al deze regelingen staan open voor iedereen met een laag inkomen, niet alleen voor mensen met een bijstandsuitkering. De zorgverzekering IZA Cura Drechtsteden maakt ook deel uit van pakket aan minimaregelingen.

IZA Cura Drechtsteden is een basisverzekering met een aanvullend pakket dat is afgestemd op de doelgroep. Het pakket biedt ruime vergoedingen voor onder andere brillen, fysiotherapie en de tandarts. Verzekerden worden niet onverwacht geconfronteerd met hoge medische kosten, want vrijwel alle rekeningen gaan rechtstreeks naar de verzekeraar. Uiteraard betaalt de verzekerde wel de wettelijk verplichte eigen bijdragen en het eigen risico (in 2014 360 euro) maar dit laatste kan gespreid betaald worden. Omdat de gemeenten eraan meebetalen, is de premie voor deze verzekering extra laag premie. In 2014 bedraagt deze 113,47 euro. Kinderen jonger dan 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Een speciale IZA Cura-promotiebus bezoekt de Drechtsteden om mensen te informeren over de verzekering en indien gewenst hulp te bieden bij het aanvragen.

De bus op is 15 november van 10.00 uur tot 16.00 uur in Hendrik-Ido-Ambacht op Parkeerplaats De Schoof, op zaterdag 16 november van 10.00 uur tot 16.00 uur in Dordrecht op de hoek Achterom/Bagijnhof en op donderdag 21 november in Zwijndrecht van 9.00 uuur tot 12.00 uur aan het Popradplein bij parkeerterrein winkelcentrum Walburg en van 13.00 uur tot 16.00 uur bij Eemstein/Zonnestein.

Meer informatie: www.drechtstedenaanhetwerk.nl/minima en www.izacura.nl/bus.

advertentie
advertentie