Koploper op weg naar record

11 november 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Na de negende ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is kampioen en koploper Peter van den Bergh na zijn negende overwinning op rij nog steeds ongeslagen en heeft dus zelfs nog geen remise hoeven toestaan. Van den Bergh is goed op weg om met een recordscore opnieuw kampioen te worden.

Jeugdtalent Andrew Mensing mocht deze ronde tegen Van den Bergh aantreden, maar ondanks goed tegenspel mist de jongste van de Mensing broers nog de routine om tegen de kampioen tot scoren te komen. Ook broer Adrian had in de opening goed spel tegen Wim Pool, maar moest uiteindelijk het punt toch aan de 1e teamspeler laten. Niels Mijnster opende tegen Jan Sulman opnieuw met het Koningsgambiet en ook deze keer wist hij er het volle punt uit te slepen. Martin Prins had een zeer goede partij tegen Kees Wessels en het duurde tot in het verre eindspel voor Wessels de winnende zet wist te vinden.

Peter Vis speelde zijn favoriete Bird-opening tegen Mark van Hulst. Onverwacht kreeg Vis de Lasker variant van het Fromgambiet tegen en moest hij alle zeilen bijzetten om niet achter te komen staan. Zijn routine won het echter van de schrik en de pion voorsprong gaf hij niet meer af en zo kon Vis de partij rustig uitschuiven.

Jorik Klein ging voortvarend van start tegen Hans Snel en kon al na korte tijd een winnend voordeel behalen. Ook Jurgen de Haan kon snel gebruik maken van een foutje van Hans Vink en het binnenhalen van het punt was daarna een kwestie van tijd. Marcel Klein hield het verrassend lang vol tegen Joost Stoker, maar moest in het eindspel toch zijn meerdere erkennen in de voormalige eerste-team-speler. Leo Koppelaar raakte weliswaar wat materiaal kwijt tegen Jan Veenis, maar wist dit te compenseren met een mooie mataanval, waardoor de gepensioneerde drogist het punt uiteindelijk kon bijschrijven. William Gijsen kreeg schaakles van probleemmeester Henk Prins, terwijl Henri Hartog en Jan Willem Kraaijeveld een lange, maar gezellige pot speelden die de enige remise van de avond opleverde.

advertentie
advertentie