Symposium

11 november 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Balans houdt op 20 november een symposium over samenwerking rond basisschoolkinderen met een (ogenschijnlijk) milde meervoudige ontwikkelingsproblematiek. Alle professionals in de zorg, sociale dienstverlening en het onderwijs zijn welkom.

Balans, Centrum voor Gezondheid en Beweging, heeft een kinderteam ontwikkeld waar ouders, leerkrachten of andere professionals een vraag kunnen stellen over een mogelijk probleem van een kind.Het symposium vindt plaats op het Medisch Centrum Havenkwartier aan de Wilhelminastraat 691. De dagvoorzitter is Mark van Oosterhout, lid van de commissie Gezondheid en Welzijn van de VNG

Het programma is als volgt: 15.30 uur: opening door wethouder Johan Lavooi van de gemeente Sliedrecht in zijn portefeuille o.a. zorg en welzijn, jeugd en jongerenwerk, 15.40 uur: Transitie Jeugdzorg, door Laura Kroes, voorzitter klankbordgroep transitie jeugdzorg Drechtsteden, 16.00 uur: Passend onderwijs, door Kees Groeneveld, coördinator samenwerkingsverband Primair onderwijs Zuid-Holland Zuid, 16.20 uur: Ontwikkelingsstoornissen door Marianne Doornbos, kinderarts Albert Schweitzer Ziekenhuis Dordrecht. Na de pauze zijn er diverse workshops en een infomarkt met als doelstelling elkaars als professionals te spreken en op die manier de eerste passen te zetten op samenwerking op lokaal niveau. Meer informatie: huub.van.meggelen@balans.mobi. Inschrijven kan via http://balans-gezondheidscentra.nl/wordpress/symposium/.

advertentie
advertentie