V.V. Sliedrecht doet uitstekende zaken

13 november 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Dankzij een zwaar bevochten 3-2 overwinning op het laag geklasseerde Zuidland en het puntenverlies van Spijkenisse, SHO en wellicht ook Heerjansdam (hun wedstrijd werd bij een 1-0 achterstand gestaakt) beleefde Sliedrecht eindelijk weer eens een weekend waarop een klein glaasje geheven kon worden.

Trainer John de Wolf haalde opgelucht adem na de 3-2 winst op Zuidland. ,,Dit zijn hele belangrijke punten, zeker ook als je je realiseert, dat wij absoluut niet goed hebben gespeeld. In defensief opzicht gaven wij veel te veel ruimte weg en waren verder lang niet scherp genoeg in de persoonlijke duels, we mogen echt van geluk spreken met dit belangrijke resultaat."

Nog maar een paar weken geleden gaapte nog een gat van zeven punten met de koploper, inmiddels is Sliedrecht virtueel koploper Spijkenisse alweer voorbij. Weliswaar een enigszins vertekend beeld, want op 23 november heeft Sliedrecht dan de zware taak om in 25 minuten een 1-0 achterstand bij S.H.O. om te buigen. Daarbij zal men het in Oud Beijerland zeker niet cadeau geven, aangezien er voor de thuisclub bij winst een periodetitel valt te verdienen.

Voorlopig is dit nog toekomstmuziek voor de mannen van John de Wolf en Arjan Verhagen, die afgelopen dinsdagavond met hun team de volgende ronde bereikten door zondag tweede klasser OHVV uit Oudenhoorn met 4-0 te verslaan. Op het kunstgras van sportpark De Lockhorst maakte eerste klasser Sliedrecht met name na de rust het verschil: de doelpunten kwamen van Nilton Tavares Ramos, Berry de Groot, David Pieters en Dennis Bot.

In de volgende ronde, speeldatum 3 december, wacht Sliedrecht een uitermate zware uitwedstrijd in Vlaardingen bij hoofdklasser/koploper Zwaluwen.

Deze wedstrijd kent nog geenszins prioriteit in de beleving van Sliedrecht, dat komende zaterdag op bezoek gaat bij Drechtstreek. Ondanks de tiende plaats op de ranglijst voor de selectie van trainer John den Dunnen zijn de Papendrechters een absoluut niet te onderschatten tegenstander. Afgelopen weekeinde verraste Drechtstreek door met 2-3 te winnen bij V.V.G.Z. in Zwijndrecht. Tevens zal ook het 2-2 gelijkspel uit het vorig seizoen een goede waarschuwing zijn voor Sliedrecht om optimaal voorbereid te verschijnen op sportpark Oostpolder. Rob Kanters en Levy Liesdek zijn overigens vanwege hun vierde gele kaart voor dit duel geschorst, Nilton Tavares Ramos is wel weer inzetbaar, evenals Nigel van Egmond die hersteld is van zijn blessure.

advertentie
advertentie