13 november 2013 om 00:00 Nieuws

Hoi,

Hier nog een paar kortjes uit de raad. Kijk maar wat past in de vp-kolom. De rest naar nw2 ofzo.

Caroline

________________________________

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

________________________________

PRO Sliedrecht op de bres voor 'december-markt'

SLIEDRECHT – PRO Sliedrecht heeft het college gevraagd te kijken of er een oplossing is voor de Sliedrechtse weekmarkt rond de feestdagen. Een deel van de ondernemers wilde de markt graag twee dagen naar voren verplaatsen omdat de woensdagen ongunstig vallen, namelijk op 25 december en 1 januari. Het college heeft hier echter geen vergunning voor gegeven, mede op basis van bezwaren van de ondernemers op het Winklerplein.

De ondernemers op het 'boodschappenplein' hebben de verwachting dat de markt op die data kan leiden tot “zowel ongewenst parkeergedrag als agressiviteit onder het winkelend publiek”, valt te lezen in de zienswijze.

Ook het feit dat niet alle kooplieden interesse hebben getoond voor een markt op 23 en 30 december was voor het college reden het verzoek af te wijzen. Vijftig procent heeft aangegeven graag op de 23ste markt te willen houden, dertig procent zou mee willen doen op de 30ste.

PRO Sliedrecht zit hierin juist een voordeel. ,,Gezien de beperkte animo moet het mogelijk zijn een andere locatie te vinden voor deze marktkooplieden die de overige 50 weken van het jaar wel hun marktgelden opbrengen. Heeft het college bijvoorbeeld gekeken naar het oude busstation? De markt zit daar de Winklerplein-ondernemers in ieder geval niet in de weg.”

Het college zal PRO Sliedrecht schriftelijk antwoord geven op deze vraag.

advertentie
advertentie