13 november 2013 om 00:00 Nieuws

Hier issie

________________________________

From: m.vermaat@bdu.nl

To: info@totaal-plaatje.nl

Date: Wed, 13 Nov 2013 12:50:46 +0100

Subject: grienden

Hoi Caroline,

het artikel over De Grienden kan straks op de vp als opening. Nu zit Alex er nog even in; die maakt een tranentrekkend mooi verhaaltje.

Marianne

________________________________

De informatie in dit e-mail-bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde(n). Verstrekking aan en gebruik door anderen is niet toegestaan.

Door de elektronische verzending van het bericht kunnen er geen rechten worden ontleend aan de informatie.

Eventuele bijlagen die beveiligd zijn met wachtwoorden of anderszins versleuteld, zijn niet gecontroleerd op virussen. Het is verstandig dit alsnog te doen.

BDU staat er niet voor in dat dit bericht en/of bijlage(n) op generlei wijze schade kan veroorzaken, hoegenaamd ook, en aanvaardt daarvoor geen enkele aansprakelijkheid.

________________________________

________________________________

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

________________________________

Griendencollege van lijst zwakke scholen

SLIEDRECHT – Het Griendencollege mag van de lijst zeer zwakke scholen van de Inspectie van het Onderwijs, waar het twee jaar op stond. Drie inspecteurs hebben donderdag 7 november een uitgebreid bezoek gebracht aan de school en na afloop het vertrouwen in de toekomst uitgesproken. Het intensieve toezicht is niet meer nodig.

Door Caroline Voorbergen

,,De inspecteurs zijn een hele dag op onze school geweest. Ze hebben gesprekken gevoerd met leerlingen, leraren en bestuur en liepen overal lessen binnen. Een complete scan dus”, vertelt directeur Erik van Noordenne. ,,Ook is gekeken naar de eindexamencijfers van 2013. Daarbij scoorden we een slagingspercentage van 98 procent en een goed gemiddelde. Na afloop kon de inspecteur ons vertellen dat hij tevreden was over het verbetertraject dat we de afgelopen twee jaar hebben doorlopen.”

Van Noordenne zegt heel trots te zijn op het harde werken van iedereen binnen de school. ,,Het is heel intensief geweest, maar gelukkig zien we dit nu beloond.” Het Griendencollege heeft met name een slag gemaakt in de manier van onderwijs geven. ,,Het vrije onderwijssysteem van enkele jaren terug werkte hier niet. Op een vmbo-school moet je de leerlingen motiveren en ze meenemen in de les door de stof op een aantrekkelijke manier aan te bieden. Daar zijn we mee aan de slag gegaan in vakteams en dat heeft nu zijn vruchten afgeworpen.”

De Onderwijsinspectie heeft nog zes maanden nodig op de rapportage officieel te maken en de resultaten op haar website te zetten. Maar de mondelinge toezegging van de inspecteur was al voldoende reden voor een feestje. Ook voor onderwijswethouder Hans Tanis. Maandag 11 november bracht hij het personeel van het Griendencollege zijn felicitaties over met een grote slagroomtaart. ,,Het Griendencollege is uiteraard een zelfstandige school, maar de gemeente hecht veel waarde aan het vmbo-onderwijs in Sliedrecht. We vinden het belangrijk om binnen de gemeentegrenzen vakmensen voor de toekomst te kunnen opleiden.”

advertentie
advertentie