14 november 2013 om 00:00 Nieuws

Jezus Leeft wil meedoen aan verkiezingen (2)

N i e u w bericht, meer informatie

DEN HAAG (ANP) - De partij 'Jezus Leeft' wil mogelijk meedoen aan de eerstkomende verkiezingen voor de Tweede Kamer en in maart 2014 mogelijk aan de gemeenteraadsverkiezingen. De Kiesraad kreeg van Joop van Ooijen uit Giessenburg het verzoek binnen om de naam in te schrijven in het register.

Het is de bedoeling dat 'Jezus Leeft' in ieder geval meedoet in de gemeente Giessenlanden. ,,En misschien in nog wel wat plaatsen'', aldus Van Ooijen, die al een tijdje met het idee speelt. ,,Een paar maanden ongeveer. Maar er komt heel wat bij kijken voordat je de stap zet.''

Registratie bij de Kiesraad is de eerste stap om met een partij mee te mogen doen aan verkiezingen. De tweede stap is het inleveren van een kandidatenlijst. Als Jezus Leeft bij de gemeenteraadsverkiezingen al van de partij wil zijn, moet die lijst met namen uiterlijk 3 februari zijn ingediend.

,,We hebben mensen genoeg'', zegt Van Ooijen, die ook van plan is mee te doen aan de eerstkomende verkiezingen voor de Tweede Kamer.

Van Ooijen is een evangelist uit Giessenburg. Hij werd bekend met de tekst 'Jezus redt' op het dak van zijn boerderij. Ook verspreidt hij zijn boodschap met affiches en posters, waarop vaak 'Kies voor Jezus' staat.

advertentie
advertentie