Raad wil gesprek met commissie Schutte over herindeling

15 november 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - CDA Sliedrecht heeft in de raadsvergadering voorgesteld een gesprek aan te vragen met de commissie Schutte. Deze commissie heeft als opdracht de opties voor herindelingen in de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden in kaart te brengen.

,,Ook ons college van B en W gaat met de commissie praten en vervolgens komt er een mooi rapport dat niemand zo maar naast zich neer kan leggen. Het zou goed zijn als de raad, het hoogste gezagsorgaan van Sliedrecht, ook eens met de heer Schutte gaat praten", zei CDA-fractievoorzitter Wim Dunsbergen. ,,Sliedrecht zit tot de nek in de Drechtsteden, maar met het hart in de Alblasserwaard."

Burgemeester Bram van Hemmen zag niets in het voorstel. ,,Het college praat met de commissie en kan prima de wensen van de raad verwoorden. Dat vertrouwen moet u ons geven." Alleen de VVD was het met hem eens. ,,Laten we het rapport van Schutte eerst eens afwachten", zei fractievoorzitter Len van Rekom. Maar de overige fracties steunden het CDA-voorstel, waarbij de SGP-ChristenUnie benadrukte dat dat geen kwestie was van wantrouwen richting het college.

Of de commissie in gaat op de uitnodiging van de Sliedrechtse raad is nog niet zeker.

advertentie
advertentie