Boskalis verhoogt winstverwachting tot ten minste 360 miljoen euro

15 november 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Boskalis heeft een zeer goed derde kwartaal achter de rug en verwacht over heel 2013 meer winst te maken dan eerder werd aangegeven. Dat meldde de baggeraar en maritiem dienstverlener vrijdag.

Boskalis sprak van een ,,uitzonderlijk goed'' derde kwartaal, waarin de omzet en de resultaten toenamen ten opzichte van de eerste twee kwartalen van dit jaar. Concrete cijfers werden niet gemeld. Het bedrijf verwacht een ,,sterk'' tweede halfjaar en verhoogde zijn winstverwachting voor 2013 tot minstens 360 miljoen euro. Eerder werd op een nettowinst van minstens 330 miljoen euro gemikt.

Boskalis dankt de hogere winstverwachting aan twee eenmalige posten, liet een woordvoerder weten. Aan de ene kant ontstond een meevaller doordat Boskalis alsnog geld krijgt van verzekeraars voor schade die in 2007 aan materieel ontstond. Eerder nam het bedrijf een voorziening voor deze kosten, die niet samenhangen met de in 2007 total loss verklaarde W.D. Fairway. Daarnaast wordt het bedrijf deels gecompenseerd voor verliezen op brandsfofhedges bij het in 2008 voortijdig afgesloten project Port Rashid.

Het bedrijf sprak van stabiele marktomstandigheden en verwacht dat die aanhouden in de komende maanden. De voor de overname van Dockwise en de verkoop van het belang in Archirodon gecorrigeerde omzet nam in het derde kwartaal ,,met een klein plusje'' toe, aldus de woordvoerder. ,,Bij alle divisies zijn de resultaten stabiel op een goed niveau'', stelde hij. ,,Ook de reguliere werken lopen goed door.''

De onderdelen Dredging (baggeren) en Offshore Energy haalden afgelopen kwartaal volgens Boskalis goede resultaten. Bij de eerder dit jaar overgenomen maritiem dienstverlener Dockwise lag de bezetting van de vloot op een wat lager peil dan in de eerste helft van het jaar. Dankzij twee nieuwe contracten voor het schip de Vanguard dikte het orderboek wel aan. De Vanguard gaat onder meer het wrak van het gestrande cruiseschip Costa Concordia vervoeren.

De totale orderportefeuille nam, gecorrigeerd voor het belang in Archirodon, toe tot 4,3 miljard euro.

advertentie
advertentie