Wilskrachtig Drechtstreek dwingt Sliedrecht gelijkspel af

17 november 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Ruim 2,5 jaar geleden was het sportpark Oostpolder in Papendrecht voor Sliedrecht nog de plaats waar bloemen werden uitgereikt en de champagne rijkelijk vloeide. Sliedrecht wist toen middels een 1-3 zege op Drechtstreek in de finale van de nacompetitie de felbegeerde promotie naar de eerste klasse te bewerkstelligen. Sindsdien blijkt de thuishaven van de Papendrechters een lastig te nemen hindernis voor Sliedrecht. Zaterdag kwam men, net als vorig seizoen, niet verder dan een gelijkspel: 2-2.

Door Wim van Mourik

De neutrale toeschouwer kon vrede hebben met dit resultaat, waarbij de technische suprematie van Sliedrecht werd gecompenseerd door een behoorlijke dosis karakter en inzet van de zijde van de gastheren. Trainer John de Wolf bekeek de uitslag vanzelfsprekend vanuit het eigen perspectief: ,,We geven ook vanmiddag weer de tegenstander veel te gemakkelijk de mogelijkheid om te scoren. Dat geldt voor de eerste goal van Drechtstreek, maar ook bij de gelijkmaker laten wij teveel ruimte vallen en grijpen niet vastberaden in. In de fase van het eerste kwartier na rust hadden wij het na de 1-2 veel slimmer aan moeten pakken, want toen lagen er kansen om het af te maken. Door de gelijkmaker krijgt Drechtstreek weer de inspiratie om er vol voor te gaan en dan krijg je het toch nog moeilijk, hetgeen eigenlijk niet nodig was. "

Spijkenisse werd derhalve de grote winnaar van het afgelopen weekeinde, omdat de overige vier concurrenten punten morsten in hun duels. Komende zaterdag staat Sliedrecht voor de moeilijke opgave om in het restant van de gestaakte wedstrijd bij S.H.O. binnen een klein half uur een 1-0 achterstand ongedaan te maken. Een zware, maar niet onmogelijke missie gezien het feit, dat de Oudbeijerlanders in de laatste drie wedstrijden slechts twee schamele punten wisten binnen te halen. Het feit, dat men bij winst de eerste periodetitel kan binnenslepen, zal daarentegen weer voor extra motivatie zorgen voor S.H.O.

De technische staf bij Sliedrecht moest voor het duel tegen Drechtstreek, net als de thuisclub overigens, behoorlijk sleutelen aan de opstelling. Levy Liesdek en Rob Kanters ontbraken vanwege een schorsing en ook Berry de Groot moest al na 24 minuten met een spierblessure afhaken. Aanvoerder Stefan van Dam moest daardoor een linie terug, Tim van Stek en Dennis Bot vulden verder de open gevallen plaatsen in. Drechtstreek streed vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter van Drunen voor alles wat het waard was, en kreeg ook behoorlijke kansen, alvorens het na een half uur op voorsprong kwam door een individuele actie van Jeffrey Beek: 1-0. Nog voor de rust trok Jordy de Jong de balans echter weer in evenwicht en toen de van een fikse schorsing teruggekeerde Nilton Tavares Ramos zijn team vlak na de rust op voorsprong zette (1-2) leek de wedstrijd beslist te worden in het voordeel van de Baggerdorpers. Het tekende de veerkracht en mentale weerbaarheid van het team van John den Dunnen, dat het nog geen 10 minuten later door de fel doorzettende ingevallen Ruben Timmermans weer langszij kwam (2-2) en zich ook in het restant staande wist te houden.