Professionele dierennoodhulp-auto

28 november 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT -Stichting Dierenasiel Sliedrecht krijgt van Stichting Dierenlot een dierennoodhulp-auto volledig te beschikking. De twee bekende gezichten van de kattenopvang aan de Molendijk in Sliedrecht, Linda de Jager en Ginet Balistreri, zijn ontzettend blij om deze auto in ontvangst te mogen nemen. ,,We zijn dagelijks met de hulp aan katten in nood bezig en reden tot nu met eigen vervoer overal heen en weer. Dat was eigenlijk geen doen meer. Ook kunnen we met deze ambulance-auto de DierenSOS beter bijstaan in deze regio wanneer dat nodig is. Wij pleiten voor een goede onderlinge samenwerking tussen verschillende dierenhulporganisaties. Daar hebben de dieren uiteindelijk profijt van."

De DierenSOS blijft de ambulance-organisatie voor Sliedrecht, dus voor dieren in nood belt men het bestaande alarmnummer 06-19590444. Op de Dierenlot-auto staat ook dit alarmnummer vermeld. ,,Het alarmnummer moet centraal blijven en mag wat ons betreft nog meer bekendheid krijgen, zodat dieren sneller geholpen kunnen worden, zonder dat mensen van het kastje naar de muur gestuurd worden."

Minoes de Sliedrechtse Asielpoes mocht bij de uitreiking zijn en heeft als eerste de auto betreden. Minoes is de mascotte van het asiel. Bij de ondertekening van de overeenkomst met Dierenlot heeft ook Minoes een 'krabbel' ter goedkeuring gezet. De medewerkers van Stichting Dierenlot zijn blij dit asiel te kunnen helpen. Het vrijwilligersteam van het Sliedrechtse dierenasiel heeft een tijd met man en macht gevochten voor het bestaansrecht van dit kleine asiel. ,,We zijn trots dat we zo ver gekomen zijn en zullen zeker niet opgeven maar blijven vechten voor dit asiel. We staan voor 200 procent achter onze unieke manier van katten opvangen en herplaatsen en we krijgen vanuit allerlei hoeken ontzettend veel waardering voor hoe wij het doen. Zeker nu we ook een auto ter beschikking hebben gekregen van Dierenlot weten we dat onze inzet het waard is en gaan we samen met ons team vol goede moed verder met ons werk."

advertentie
advertentie