Sliedrecht Sport naar volgende ronde Challenge Cup

29 november 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De volleybalsters van Sliedrecht Sport hebben zich op indrukwekkende wijze geplaatst voor de 1/16e finales van de Europese Challenge Cup. Zij wonnen ook de 2e wedstrijd van het Cypriotische Prestige Apollon Limassol (3-0) en maken zich nu op voor de komende confrontaties tegen het sterke A.E.K. Athene. In welgeteld 67 minuten was de klus geklaard in de met 1050 toeschouwers bezette, sfeervolle sporthal De Stoep.

Met name in de eerste set wist de opponent uit Cyprus nauwelijks wat het over zich heen kreeg: Sliedrecht Sport trok alle registers open en walste met een enorme service-druk over de tegenstander heen en won de eerste set met 25-05. Ook in de tweede set was er geen vuiltje aan de lucht. Met de 25-18 setwinst was de kwalificatie een feit en was bij Sliedrecht Sport de druk duidelijk van de ketel. Het team van Appie Krijnsen en Erik Zietse had moeite het niveau vast te houden, de concentratie verslapte en de foutenlast steeg. Met enige moeite hield Sliedrecht Sport echter 'de 0' en kon het na drie sets de victory-wave loslaten naar de enthousiaste toeschouwers.

Het betekende de aanzet naar een druk laatste deel van het sportjaar, waarin naast de Challenge Cup en de competitie ook het bekertoernooi op de agenda staat. Sliedrecht Sport lootte daarin de sterkst mogelijke tegenstander, namelijk bekerhouder Alterno. Tevens heeft bondscoach Guido Vermeulen een mogelijke invitatie klaar liggen voor Kirsten Knip, Lynn Thijssen, Inge Molendijk, Esther van Berkel en ook Celia Diemkoudre voor het Dela Trophy toernooi in de laatste week van december.

Komende zaterdag ontvangt Sliedrecht Sport runner-up Peelpush in De Stoep.

advertentie
advertentie