Winst en verlies

30 november 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de twaalfde ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Peter van de Poel een gevoelige nederlaag geleden tegen Henri Hartog. Van de Poel startte eerst in de externe competitie en veegde zijn tegenstander binnen een half uur van het bord. Aangezien er daarna nog tijd was voor een interne partij, dacht hij hetzelfde kunstje uit te kunnen halen tegen Henri. Helaas voor Van de Poel had hij zijn kruit volledig verschoten en moest hij het interne punt aan Hartog  laten.

Aan de top waren er opnieuw geen wijzigingen. Ondanks dat koploper Peter van den Bergh niet intern speelde konden de achtervolgers niet dichterbij komen. Robert van Rekom en Wim Hokken kwamen na een lange partij uiteindelijk toch remise overeen en de gebroeders Mensing kwamen onderling ook niet verder dan een puntendeling. Jan Sulman gaf goed partij tegen Jerry van Rekom en wist er een keurig halfje uit te halen. In de analyse bleek dat het een partij was waarbij beide spelers de winst hebben gemist. Ook Martin Prins had een goede stelling tegen Theo Dekker, maar trok in het eindspel aan het kortste eind. André van Dieën had het moeilijk tegen Jurgen de Haan en, ondanks stugge verdediging, moest hij het punt toch aan de jeugdspeler laten. Leo Koppelaar ondervond tegen Jorik Klein waarom zijn teamspeler zo goed scoort in de externe competitie: hij werd door Jorik vakkundig van het bord gespeeld. Wout Boer steeg een paar plaatsen na geroutineerde winst op Jan Willem Kraaijeveld en ook Henk Prins kan zijn opmars hopelijk doorzetten na een sterke partij tegen Marcel Klein.

Matthias van den Dool moest zijn meerdere erkennen in Hans Vink, terwijl William Gijsen verrassend wist te winnen van Cees Moes.

advertentie
advertentie