Open dag vakantieschip

2 december 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Afgelopen zaterdag hield het vakantieschip de J. Henry Dunant voor het eerst in Sliedrecht een open dag. Met 127 bezoekers kan deze dag als bijzonder succesvol de boeken ingaan. Initiatiefnemer Ruud van der Meulen is dan ook bijzonder gelukkig met dit resultaat. ,,We hadden van deze opkomst alleen maar durven dromen", geeft hij aan. ,,Het is een gezellige dag geworden waar wij zowel geïnteresseerden in vrijwilligersfuncties als nieuwsgierige ouderen mochten begroeten en rondleiden aan boord."

Ruud van der Meulen, in het dagelijks leven de coördinator hoteldienst aan boord van de J. Henry Dunant: ,,Samen met een aantal bemanningsleden en vrijwilligers hebben we alle aanwezigen kunnen informeren over het bijzondere en dankbare werk wat men hier aan boord verricht. Drieduizend chronisch zieke, gehandicapte of eenzame ouderen kunnen wij een week vakantie aanbieden die niet alleen de dagelijkse sleur doet vergeten, maar ook sterker maken. Er worden aan boord vele vriendschappen gesloten die nog jaren lang kunnen voortduren." Om deze vakanties te kunnen blijven aanbieden, zijn er vele vrijwilligers nodig die minimaal één week, van maandag tot en met zaterdag, bereid zijn om die zorg, service en aandacht te bieden aan diegene die dit het hardste nodig hebben. Verpleegkundigen en ziekenverzorgenden, maar ook mensen die de hotelfuncties als receptiemedewerker, restaurantbediening; het Nederlands Rode Kruis is dringend op zoek naar geïnteresseerden in deze functies. ,,Mensen met een baan hebben tegenwoordig veel minder mogelijkheden om vrijwilligerswerk uit te oefenen. Vroeger werd dit vaak in de CAO opgenomen, maar dat zie je steeds minder. Wat leuk is om te zien dat veel mensen die (bijna) met pensioen gaan er voor kiezen om één of meerdere weken met ons mee te varen."

Twee bezoekers hebben deze dag aan boord een reis als gast geboekt en een aantal verpleegkundigen hebben zich al aangemeld om volgend jaar een week als vrijwilliger mee te varen. ,,En daar doen we het voor. Fijn dat we ons schip, waar we allen zo trots op zijn, konden delen en tonen met zovele geïnteresseerden."

Voor meer informatie: www.rodekruis.nl/bijzonderevakanties of bellen met 070-4455854.

advertentie
advertentie