Mogelijk toch markt bij oude busstation

3 december 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht overweegt de marktkooplieden alsnog de mogelijkheid te bieden om op de maandagen 23 en 30 december markt te houden bij het oude busstation. Dat antwoordt de gemeente aan PRO Sliedrecht die hier vragen over had gezegd.

Aanvankelijk wilde de gemeente de markt in die weken schrappen, omdat de woensdagen ongelukkig vallen, namelijk op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Een deel van de kooplieden wilde de markt graag twee dagen naar voren verplaatsen, maar de gemeente gaf hier geen vergunning voor, mede op basis van bezwaren van de ondernemers op het Winklerplein.

Zij vrezen dat de markt op die drukke dagen leidt tot irritatie en zelfs agressie bij het winkelend publiek vanwege de beperkte parkeerruimte.

PRO Sliedrecht stelde voor de markt op de 23e en 30e te verplaatsen naar het oude busstation. Daar zou genoeg ruimte zijn aangezien niet alle kooplieden interesse hebben getoond voor deze alternatieve markt. De gemeente heeft voor deze optie nu ook een officieel verzoek van de ondernemers binnengekregen. ,,Dit verzoek wordt beoordeeld op onder andere de animo en inpasbaarheid zodat een weloverwogen besluit kan worden genomen”, zegt de gemeente in de beantwoording aan PRO Sliedrecht.

advertentie
advertentie