Stijgende vorm bij Sliedrecht Sport

3 december 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Landskampioen Sliedrecht Sport heeft middels een klinkende 3-0 zege op runner-up Peelpush de kroon gezet op een fantastische week, waarin ook koploper Alterno de eerste nederlaag werd toegebracht en ten koste van het Cypriotische Apollon Limassol de volgende ronde van de Europese Challenge Cup werd bereikt. In deze drie wedstrijden domineerde het collectief van trainer-coach Appie Krijnsen en werd slechts één set uit handen gegeven.

Krijnsen blikt bijzonder voldaan terug: ,,Met name de eerste set tegen Apollon Limassol was nagenoeg perfect. Ik heb het team in de anderhalf jaar, dat ik hier nu werkzaam ben nog niet zó clean zien spelen. Ook tegen Peelpush hebben wij een goede wedstrijd gespeeld tegen een sterk verdedigend team. Misschien pieken we wel te vroeg in het seizoen, maar ik ben erg tevreden momenteel.”

Zo kon de technische staf ditmaal rust gunnen aan Lynn Thijssen, Esther van Berkel en Celia Diemkoudre. Op het moment, dat zij werden ingewisseld, gaf het trio nieuw elan aan het spel van de gastvrouwen in De Stoep, en werd Peelpush voor onoverkomelijke problemen gesteld: 25-21, 25-20, 25-12.

Appie Krijnsen beseft zich terdege, dat er veel gevergd gaat worden van zijn team in deze laatste maand van het jaar: ,, We zijn weken aan het draaien, dat wij bijna als full-profs met volleybal bezig zijn. Ooit bij Dynamo vond ik dat heerlijk, maar toen had ik profs onder mijn hoede. Deze meiden moeten zich met hun werk en hun studie in allerlei bochten wringen om het allemaal te laten passen. We staan voor een druk competitieprogramma, het bekertoernooi gaat van start met onmiddellijk een topper tegen Alterno en natuurlijk staan ook de twee wedstrijden tegen AEK Athene al direct voor de deur."

In de voorbereiding naar het duel van woensdag 11 december, wanneer de Griekse formatie naar De Stoep komt, tracht ook het bestuur van de stichting topvolleybal Sliedrecht op alles voorbereid te zijn. Berichten, dat het in de vorige Europese uitwedstrijd van AEK Athene in Oostenrijk problemen heeft gegeven met Griekse supporters worden zorgvuldig onderzocht. Sliedrecht Sport kreeg in dat opzicht al een klein voorproefje in Limassol, waar een kleine 100 supporters zich danig roerden en er na afloop met flessen werd gegooid naar de speelsters. Kinderspel vergeleken met het thuispubliek van AEK Athene, dat in thuiswedstrijden een orkaan aan lawaai weet te produceren, een belangrijk facet waar Sliedrecht Sport zich ongetwijfeld goed op in zal stellen. De wedstrijd in Athene wordt gespeeld op woensdag 18 december en begint om 18.00 uur (Nederlandse tijd).

advertentie
advertentie