Getergd Sliedrecht slaat keihard terug

3 december 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Sliedrecht heeft op passende wijze gereageerd op een roerige week, waarin trainer-coach John de Wolf zijn vertrek aankondigde en een oefenwedstrijd bij zondag hoofdklasser DHC met 7-0 werd verloren. De getergde selectie en technische staf boekte een klinkende 5-1 zege op concurrent Heerjansdam.

Sliedrecht moest weliswaar het grootste deel van de wedstrijd het balbezit gunnen aan een goed combinerend Heerjansdam, echter profiteerde het uitermate efficiënt van de fouten van de tegenstander. Daarnaast was de behoudende tactiek een kolfje naar de hand van counterspecialisten als Luciano van Harlingen en met name Nilton Tavares Ramos, die met een perfecte hattrick voor de rust van zich deed spreken. Zo ontwikkelde zich voor de 200 toeschouwers op sportpark De Lockhorst een boeiend schouwspel met drie penalty’s, twee rode kaarten en zes doelpunten: 5-1.

Na de duels met Zuidland (3-2), Drechtstreek (2-2), SHO (0-2) en DHC (0-7) had John de Wolf zijn team een behoudend spelconcept opgedragen: ,,Wij speelden vandaag in een strakke organisatie, bewust tien meter naar achteren en gokten daarbij op de counter, hetgeen aardig is gelukt.”

Sliedrecht kreeg daarbij een optimaal steuntje in de rug, toen aanvoerder Stefan van Dam al in de eerste minuut kon profiteren van een fout in de verdediging van Heerjansdam en oog-in-oog met de uitstekende doelman Jim v.d. Leer geen fout maakte: 1-0. Sliedrecht liet Heerjansdam voetballen en haalde het optimale rendement uit de counter. Nilton Tavares Ramos kon naar hartelust zijn snelheid en perfecte techniek aanwenden en zijn team nog voor de thee op ruime voorsprong zetten. De tegentreffer van Johan Versluis uit een strafschop was de karige beloning voor het optisch veldoverwicht van de gasten uit Heerjansdam, dat ook de numerieke meerderheid na de rode kaart voor Desley de Wolf niet kon uitbuiten. Ook na de hervatting kon Heerjansdam niet echt gevaarlijk worden. Het sneed zichzelf in de vingers met de dubbele gele kaart voor John Schot, waarna het geloof in een stunt langzaam wegebde en Dennis Verhoef het slotaccoord mocht zetten: 5-1.

Zaterdag staat Sliedrecht voor een nieuwe voorproef, wanneer het op bezoek gaat bij titelkandidaat Spijkenisse. Met slechts twee punten achterstand op de koppositie kan Sliedrecht met een goed resultaat een uitstekende slag slaan en met een goed gevoel de naderende winterstop ingaan.

advertentie
advertentie