Gastvrije werkgevers gezocht

9 december 2013 om 00:00 Nieuws

REGIO - De Regionale Sociale Dienst Alblasserwaard Vijfheerenlanden is op zoek naar werkgevers die bereid zijn om hun deuren open te zetten voor een werkgeversbezoek van (jonge) werkzoekenden. De RSD/AV zet zich samen met verschillende partijen in om de jeugdwerkloosheid in de arbeidsmarktregio Gorinchem terug te dringen. Daarbij wordt gezocht naar nieuwe manieren om vraag en aanbod bij elkaar te brengen.

Zo werkt de RSD intensief samen met gastvrije werkgevers die bereid zijn om werkzoekende jongeren te ontvangen bij hun bedrijf voor een werkgeversbezoek. Recentelijk bracht een groep van twaalf werkzoekenden bijvoorbeeld een bezoek aan het bedrijf Kleyn Trucks in Vuren. Hier maakten zij kennis met het bedrijf en de werknemers en kregen zij informatie over vacatures en werkervaringsplaatsen. Jordan den Boef, coördinator Aanpak Jeugdwerkloosheid van de RSD: ,,Dankzij dit soort werkbezoeken worden op een laagdrempelige manier contacten gelegd. Re-integratie vindt nu en in de toekomst steeds vaker plaats bij de werkgevers. Het mes snijdt hiermee aan twee kanten; cv's en sollicitatiebrieven worden zo voor een groot deel overbodig met als resultaat (tijd)winst voor alle partijen."

Geïnteresseerde werkgevers kunnen zich aanmelden bij Jordan den Boef van de RSD, coördinator Aanpak Jeugdwerkloosheid: 0183-650311 of per e-mail: j.d.boef@rsdaov.nl.

advertentie
advertentie