9 december 2013 om 00:00 Nieuws

Hoi,

's Ochtends heb je me sneller te pakken via de BDU-mail. Ik heb dit gevonden:

Noodzaak vervanging bomen

In januari 2008 is, na een uitgebreid communicatietraject met omwonenden en wijkplatform Oost eind 2007, besloten om de populieren langs de Leeuweriksingel na 5 jaar te gaan vervangen. U bent hier begin 2008 per brief over geïnformeerd. De bomen vormen een toenemend risico voor materiële schade of persoonlijk letsel en zorgen bovendien voor een onveilige situatie door opdruk van verharding. Het structurele en frequent beheer is niet meer toereikend. Wij staan dan ook nog steeds achter het besluit dat destijds is genomen en zijn voornemens de bomen in oktober/ november 2013 te verwijderen.

Nieuwe boomsoort

Na het kappen van de bomen en het herstraten van een deel van de Leeuweriksingel worden er in maart 2014 nieuwe bomen aangeplant met een stamomtrek van 20-25 cm. Deze bomen zijn drie maten groter dan de bomen die wij doorgaans aanplanten. Er wordt voorgesteld om de bestaande populieren te vervangen door duurzamere bomen met een donkerrode herfstkleur van het blad; namelijk moeraseiken.

Van: Marianne Vermaat

Verzonden: ?woensdag? ?4? ?december? ?2013 ?11?:?34

Aan: 'Caroline Voorbergen, ToTaal-Plaatje'

Hoi Caroline,

weet jij de reden achter de bomenkap aan de Leeuweriksingel? We hebben mooie foto's voor de vp via UGC maar weet niet het waarom erachter.

Marianne

________________________________

De informatie in dit e-mail-bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde(n). Verstrekking aan en gebruik door anderen is niet toegestaan.

Door de elektronische verzending van het bericht kunnen er geen rechten worden ontleend aan de informatie.

Eventuele bijlagen die beveiligd zijn met wachtwoorden of anderszins versleuteld, zijn niet gecontroleerd op virussen. Het is verstandig dit alsnog te doen.

BDU staat er niet voor in dat dit bericht en/of bijlage(n) op generlei wijze schade kan veroorzaken, hoegenaamd ook, en aanvaardt daarvoor geen enkele aansprakelijkheid.

________________________________

________________________________

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

________________________________

advertentie
advertentie