Veel vraag naar meubels op maat

10 december 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – Verschoor Wonen is al bijna vijftien jaar gevestigd in een ruim pand aan de Leeghwaterstraat 109. Landelijk, gezellig en sfeervol zijn de trefwoorden die van toepassing zijn op de meubelen en woonaccessoires in de showroom, waar tevens een mooie collectie klassieke en seniorenmeubelen te vinden is. Daarnaast biedt de zaak klanten de mogelijkheid om zelf een meubel op maat te ontwerpen.

Door Ria Scholten

De showroom met een vloeroppervlak van maar liefst tweeduizend vierkante meter is verdeeld in kamers waar verschillende woonprogramma’s worden gepresenteerd, die smaakvol zijn aangevuld met accessoires die daar naadloos op aansluiten. ,,Anderhalf jaar geleden hebben we ingespeeld op de toenemende vraag van onze klanten naar meubelen op maat”, vertelt mede-eigenaar Johan Zuur. ,,De markt verandert. Mensen zijn steeds vaker op zoek naar meubelen die buiten de standaard maatvoering vallen.” Dat de keuze voor deze extra optie opmerkelijk goed heeft uitgepakt blijkt uit de dikke mappen met schetsen en foto’s van inmiddels gerealiseerde ontwerpen.

,,Aan de hand van een door ons of de klant getekend voorbeeld wordt door de leverancier een professionele schets gemaakt en volgt er een vrijblijvende prijsopgave”, legt Johan uit. ,,Om verzekerd te zijn van een correctie maatvoering gaan we soms zelf meten, maar het komt ook voor dat de klant de maten aanlevert. Het meubelstuk kan tot op de centimeter nauwkeurig passend worden gemaakt. Als laatste maakt de fabrikant een technische productietekening aan de hand waarvan het wordt vervaardigd. De levertijd ligt tussen de acht en tien weken. Vervolgens neem ik samen met mijn vader Klaas de aflevering voor mijn rekening. Het is mooi om te zien dat een ruwe schets uiteindelijk resulteert in een meubelstuk dat fraai aansluit op een bepaalde situatie en/of het bestaande interieur.”

,,Onze maatwerkmeubelen bieden een scala aan mogelijkheden op het gebied van uitvoering en kleurstelling. Ze zijn vervaardigd uit Europees geselecteerd vurenhout en/of eikenhout”, aldus Johan. ,,De voorbeeldopstellingen in de showroom zijn overwegend wit gelakt, maar het is ook mogelijk om uitvoering af te stemmen op het bestaande meubilair. Of een zelfontwerpen meubel duur is? Dat valt erg mee omdat de fabrikant gespecialiseerd is in maatwerk. Met andere woorden: de productie hoeft niet buiten het standaardproces om plaats te vinden. De prijs/kwaliteitverhouding kan daardoor zonder meer goed worden genoemd. Een simpele kast op maat kan al voor een paar honderd euro worden gemaakt. Aan de meer ingewikkelde ontwerpen hangt uiteraard een hoger prijskaartje. De ervaring heeft ons inmiddels geleerd dat de mensen dat er graag voor over hebben als ze tevreden zijn met het eindresultaat. Voor uitgebreide informatie verwijs ik graag naar onze website: www.verschoorwonen.nl."

Foto-onderschrift: Johan vertaalt de wensen van de klant in een ontwerp op maat

advertentie
advertentie