Afbeelding

PvdA tegen vrijstelling rioolheffing voor kerken

11 december 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De PvdA pleitte dinsdagavond tijdens de raadsvergadering voor afschaffing van de vrijstelling van rioolheffing voor kerken. De fractie diende hier een amendement voor in. ,,Vrijstelling gaat in tegen het gelijkheids- en evenredigheidsbeginsel zoals vastgelegd in artikel 1 van onze Grondwet", zei fractievoorzitter Jos van Gameren.

,,Kosten van voorzieningen waar alle percelen profijt van hebben moeten we gezamenlijk dragen. De vrijstelling van de één gaat ten koste van de ander", vervolgde Van Gameren.

,,Deze vrijstelling is historisch zo gegroeid en daar is in Sliedrecht altijd draagvlak voor geweest", reageerde Theo den Braanker (SGP-ChristenUnie). ,,Als dat nu niet meer zo is, gaan we de discussie heus niet uit de weg, maar vinden dat deze dan plaats moet vinden bij de behandeling van de volgende kadernota."

VVD en PRO Sliedrecht vonden dat zowel Van Gameren als Den Braanker een punt hadden. ,,Wij vinden de discussie die de PvdA opent een goede, maar vinden ook dat deze beter past bij de behandeling van de kadernota." Van Gameren beloofde zijn amendement dan nog een keer in te dienen.

advertentie
advertentie