Sliedrecht wil het jaar goed afsluiten

11 december 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Sliedrecht wil zaterdag met winst op streekgenoot Alblasserdam een passend slotakkoord geven aan het kalenderjaar 2013.

Deze niet geringe opgave tegen de lijstaanvoerder van de derde periodetitel zal zeker bijdragen om iets van het katterige gevoel weg te nemen van de afgelopen week, waarin het eerst in competitie verband verloor van Spijkenisse (2-0), en afgelopen dinsdagavond werd uitgeschakeld in het prestigieuze VoetbalRotterdamCup toernooi. Hoofdklasser Zwaluwen Vlaardingen sloeg op eigen veld in de slotfase toe: 3-1.

De jarige trainer John de Wolf kon derhalve geen passend verjaardagscadeau worden aangeboden door zijn selectie, die na de teleurstellende uitslag bij Spijkenisse eerherstel zocht in Vlaardingen. Het was geruime tijd gelijkwaardig aan de koploper in de hoofdklasse B, scoorde bij een 1-0 stand vlak na rust de gelijkmaker uit een penalty,maar moest in de slotfase alsnog het hoofd buigen.

Het duel van komende zaterdag tegen Alblasserdam is voor Sliedrecht belangrijk om niet te ver achterop te raken bij het leidende duo S.H.O. en Spijkenisse, die komend weekeinde tegelijkertijd in een onderling duel in Oud Beijerland om het officieuze herfstkampioenschap strijden. Sliedrecht werd er in het duel tegen Spijkenisse geconfronteerd met een tegenstander, die fel streed om elke meter en de opbouw van de gasten uit de Alblasserwaard vroeg stoorde. Sliedrecht miste op sportpark Jan Riebeek zowel Desley de Wolf als Levy Liesdek (beiden geschorst), twee belangrijke basisspeler, die node werden gemist tegen de koploper in 1C, die met twee treffers van de snelle Ruperto Dorothea het verschil maakte.

In het laatste duel voor de winterstop mogen de toeschouwers op sportpark De Lockhorst rekenen op een spannende wedstrijd, waarin Alblasserdam zeker niet zo makkelijk naar de slachtbank geleid zal worden als vorig seizoen, toen Sliedrecht de grootste overwinning van het seizoen realiseerde : 7-0. De oranjehemden zijn bezig aan een goede serie, hetgeen heeft geresulteerd in de koppositie in de tweede periode. Een niet te onderschatten tegenstander derhalve in de streekderby, die op De Lockhorst om 14.30 uur begint.

advertentie
advertentie