Peter van den Bergh al Herbstmaister

16 december 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Na de veertiende ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is het zeker: Peter van den Bergh is herfstkampioen en half op weg naar zijn vijfde clubkampioenschap. Zijn tegenstander van deze ronde, Tobias Dekker, wist hem vorig seizoen nog te verslaan maar dit keer liet Peter in een aanvallende partij zien wie de sterkste is momenteel.

Robert van Rekom nestelt zich vaster op de tweede plaats na een gedegen overwinning op Hans Klein. Kees Wessels en Wim Pool wisselden van plaats in de ranglijst. Wessels wist moeizaam te winnen van Adrian Mensing, terwijl Pool niet verder kwam dan remise tegen Andrew Mensing. Door deze uitslagen staat de eenmalige oud-kampioen op de derde plaats.

Ook Niels Mijnster had moeite met een jeugdspeler. Jorik Klein wist de 1e teamspeler in het eindspel brutaal een halfje af te snoepen. Jerry van Rekom en Wout Boer trakteerden beiden een senior op een nul. Jerry wist Leo Koppelaar, ondanks felle tegenstand van de gepensioneerde drogist, te verslaan en Wout had niet veel moeite met oud-voorzitter Jan Veenis, die wel een goede kans op een remisestelling miste. Hans Vink heeft steeds meer profijt van zijn trainingen bij Peter Vis.

In een korte, maar heftige partij combineerde hij Mark van Hulst van het bord. Michiel van den Berg kreeg ook schaakles van Peter Vis, maar moest dat zelf met een punt betalen. Jan Willem Kraaijeveld wist weer eens tot winst te komen. De oudste speler van de vereniging wist van de jongste, Wiliam Gijsen, te winnen.

advertentie
advertentie