Sliedrecht Sport moreel gesterkt richting Akropolis

17 december 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Op landskampioen Sliedrecht Sport staat momenteel geen maat : met ogenschijnlijk gemak wordt de ene na de andere opponent aan de zegekar gebonden: Limassol (3-0), Peelpush (3-0), VC Weert (3-1), AEK Athene (3-0), VC Sneek (3-0) en SV Dynamo Apeldoorn weten daarover inmiddels mee te praten.

Door Wim van Mourik

Het ijzersterke collectief van de elf speelsters toont wedstrijd na wedstrijd, dat het loodzware programma van zes wedstrijden in amper 15 dagen ogenschijnlijk moeiteloos wordt afgewerkt. Trainer-coach Appie Krijnsen kan naar hartelust schuiven in zijn selectie zonder dat dit ten koste gaat van het spelniveau of de hegemonie in de wedstrijd.

Zo ging het Griekse AEK Athene kansloos ten onder in een golf van passie, spelvreugde en een tomeloze wil om te winnen. De Griekse fullprofs gingen met 3-0 kansloos onderuit en kunnen in de return in Athene alleen maar hopen op een offday van de Nederlandse titelhouder om alsnog de volgende ronde binnen te kunnen stappen.

Sliedrecht Sport op zijn beurt hoopt deze week op woensdagavond de kroon op het werk te hebben kunnen zetten in de heksenketel van Athene, waar naar schatting een 1000-tal heetgebakerde Grieken hun team naar een schier onmogelijke overwinningsmissie zullen schreeuwen. De Sliedrechtse vrouwen zien het één en ander vol verwachting tegemoet, spelverdeelster Inge Molendijk voorop: ,,Laat maar komen hoor, ik hou daar wel van. Het inspireert mij persoonlijk enorm, veel meer dan dat je voor een handjevol mensen staat te spelen."

De door volleybalminnend Nederland met niet geringe verwachting tegemoet geziene confrontatie tussen Sliedrecht Sport en VC Sneek was binnen een uur beslecht: net als in het vorig seizoen moesten de Friezinnen een ontketend Sliedrecht Sport tegenover zich dulden, dat in drie sets sportieve revanche nam voor de tot nu enige nederlaag in deze competitie: 25-15, 25-16, 25-13.

Zeker niet okselfris maar wel voldoende gefocust werd ook de klus op zondag in Apeldoorn zonder kleerscheuren afgewerkt: 1-3 ( 24-26, 15-25, 25-23, 20-25.

Na woensdag kan het grootste deel van de selectie op kerstreces, met uitzondering van de internationals Kirsten Knip en Lynn Thijssen, die na de kerstdagen het toernooi om de Dela Trophy en de WK Kwalificatie in Kroatië voor de kiezen krijgen.

advertentie
advertentie