23 december 2013 om 00:00 Nieuws

Vervolg van de voorpagina

De meeste bestaande activiteiten van Anders Actieven kunnen in deze constructie doorgang vinden. Ook het Fries houtsnijwerk. ,,De heren kunnen hun werk met het kleine gereedschap gewoon voortzetten”, vertelt Müller. ,,Alleen voor het voorbereidende werk, zoals het voorzagen, zoeken we nog een oplossing, want de grote machines en werkbanken die nu nog in De Reling staan worden verkocht. Dat kan niet mee. Maar we komen daar vast wel uit met bijvoorbeeld het Griendencollege of gemeentewerken. Deze gesprekken lopen nog.”

Ondanks deze reddingsactie voor Anders Actieven hebben de bestuurders toch besloten “met pensioen” te gaan. Zaterdag 14 december kregen Dirk Gelderblom, Aart ‘t Hart en Hans van den Heuvel een gemeentepenning voor hun verdiensten voor de vrijwilligersclub. ,,Een stukje waardering die de mannen zeker verdienden na al die jaren waarin ze zich belangeloos hebben ingezet voor de club”, vindt Müller. ,,Gelukkig blijven ze wel betrokken en zullen ze de activiteiten gewoon bezoeken.”

De activiteiten vallen onder de eindverantwoording van Welzijnswerk. ,,Maar dat deden ze officieel al jaren”, legt Müller uit. ,,De vrijwilligers kunnen bij ons terecht voor een stukje ondersteuning, voor financiële vragen, et cetera. Verder draait alles zelfstandig. Ook de naam Anders Actieven zal in de volksmond vast blijven bestaan. Het is nou eenmaal een begrip in Sliedrecht en dat is prima zo.”

advertentie
advertentie