Tien jaar The ARE op MerweRTV

13 januari 2014 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Arie van Willigen is de programmamaker van het alternatieve muziekprogramma 'The ARE' op MerweRTV. Ooit begonnen als sidekick bij The AfterShock, maar al spoedig met zijn eigen uurtje op de vrijdagavond van MerweRadio. Naast de presentatie verzorgt Arie ook zelf de techniek. Uit zijn haast onmetelijke CD (en platen) collectie brengt hij wekelijks de lekkerste alternatieve muziek ten gehore. Ondertussen is Arie al weer aan zijn tiende jaar bij 'de radio op vrijdagavond' bezig. Tijd voor een feestje.

Arie las zo'n tien jaar geleden in Het Kompas dat er bij MerweRadio een actie voor Darfur was en dat je (tegen betaling voor het goede doel) die week een eigen uur radio mocht presenteren. Toen hij contact opnam om mee te kunnen doen, zaten de uren eigenlijk al vol, maar Arie klonk zo vastberaden dat de organisatoren hem toch inpasten. Arie presenteerde op woensdagmiddag zijn uurtje, deed dit vol verve en bracht tevens een flink bedrag mee. Omdat hij het presenteren van zijn eigen uur met zijn eigen muziek erg leuk had gevonden, kwam hij de volgende dag weer terug. En vrijdags weer. Het hoge woord kwam er toen uit: hij zou het heel leuk vinden om een eigen radioprogramma te maken op MerweRadio. Er was echter geen ruimte in de programmering, dus boden de makers van The AfterShock hem aan om hun team te komen versterken. Het was namelijk gebleken dat Arie een zeer behoorlijke kennis van muziek had en ook nog eens een aardige vent was. Binnen enkele weken had Arie zich de techniek (o.l.v. de toenmalige AfterShocker Robbert-Jan de Smit - de bedenker van de aktie '50 uur voor Darfur') eigengemaakt en nam de honneurs waar, wanneer er geen technicus voor handen was. Toen het programma 'The Young One' stopte op vrijdagavond, was voor Arie de keuze binnen een halve seconde gemaakt om dit uurtje in te gaan vullen. En dit werd dus 'The ARE', wekelijks te beluisteren vanaf 19.00 uur.

Samen met zijn maatjes van The AfterShock, waar hij de techniek verzorgt, en de rest van de vrijdagavondploeg vindt Arie het telkens weer een uitdaging om bands naar de studio te laten komen. Veel daarvan komen uit ons eigen land, maar afgelopen jaar stonden bijvoorbeeld ook de bands UNI-Form (Portugal), Kantor Tzar Collectif (Ierland), Miss Antrophy (UK), Loifior (Duitsland), Ynoji (België) en The Delray Rockects (UK) op het podium van studio 1 van MerweRadio. Wanneer bands naar de studio komen, probeert Arie ook de link met Elektra te leggen zodat daar nog opgetreden kan worden. Arie staat ook wel bekend als de 'Eric Corton van Sliedrecht'. Zo presenteerde hij onlangs nog de grote muziekquiz in Elektra en is hij ook vast jurylid bij de Kleine prijs van de Alblasserwaard.

Deze week heeft Arie ter ere van zijn jubileum ook de beschikking over het uur van The AfterShock en naast de reguliere uitzending op MerweRadio zal het programma ook weer via MerweTV en www.merwertv.nl te bekijken en beluisteren zijn. Ditmaal dus van 19.00 uur tot 21.00 uur. Diverse oude bekenden komen langs in de studio en er zullen ook fragmenten van oude uitzendingen ten gehore worden gebracht. Verzoekjes hieromtrent kunnen gestuurd worden naar are-are@planet.nl

Felicitaties voor Arie en de vrijdagavondploeg kunnen gericht worden aan redactie@merwertv.nl.

advertentie
advertentie