Jubileumeditie Dirk IV-loop

20 januari 2014 om 00:00 Nieuws

HOORNAAR - De jubileumeditie van de Physio.Fit Dirk IV-loop lijkt op weg om eigen records te verbreken. Vorige week al hadden zich al tussen de tweehonderd en tweehonderdvijftig lopers gemeld voor de loop in Hoornaar, die voor de vijfentwintigste keer gehouden wordt. Het is de eerste wedstrijd in het Univé Grote Rivieren Loopcircuit 2014, dat dit jaar zijn tiende jaargang beleeft.

Bij de mannen zijn de lokale toppers er vermoedelijk allemaal bij in Hoornaar. Henkjan den Braven, Arjan Kaashoek, Aïssa Marguoum, Erik Klooster, Aart-Peter Baan en Bart Wassenberg hebben zich allen via voorinschrijving gemeld voor de Dirk IV-loop. Wel zal dit jaar een nieuwe winnaar worden gehuldigd, want de vorig jaar oppermachtige parcoursrecordhouder Roy Hoornweg heeft zich afgemeld bij de organisatie vanwege een trainingskamp in Portugal.

Anne Zijderveld, Vannessa Hartman en Agnes Schipper behoren tot de favorieten bij de dames. Opvallende deelnemer in de recreantencategorie is Chantal Beltman, die in het eerste decennium een wereldtopper was in het dameswielrennen en onder meer twee keer deelnam aan de Olympische Spelen.

De Physio.Fit Dirk IV-loop is een Atletiekunie-wedstrijd, met de tien kilometer als hoofdafstand. Het startschot klinkt om 14.00 uur, ook voor de vijf kilometer. Start en finish liggen op het Dirk IV-plein in Hoornaar. Deelname is open voor de categorieën Mannen-senioren, M35, M45, M55, Vsen, V35, V45 en voor recreanten. Voorinschrijven kost 6 euro en is mogelijk via www.inschrijven.nl. Op de dag zelf kunnen lopers zich melden tot een half uur voor de start. Dan is het deelnamegeld 7 euro.

Voor de jeugd vanaf zes jaar worden er verschillende jeugdlopen gehouden op het Dirk IV-plein. Deze beginnen om 12.00 uur. Deelname daaraan is gratis.

Meer informatie is te vinden op www.avtyphoon.nl/loopcircuit. Daar is het ook mogelijk om in te schrijven voor alle acht lopen uit het Univé Grote Rivieren Loopcircuit. De kosten bedragen dan 35 euro. Voorinschrijven voor het hele circuit is mogelijk tot 30 maart.

advertentie
advertentie