'Succes-express Sliedrecht Sport dendert door

22 januari 2014 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In een maand, waarin de wedstrijden zich in snel tempo opvolgen, blijft landskampioen Sliedrecht Sport fier op koers. De met enige schroom tegemoet geziene bekerstrijd met Alterno werd met 3-1 gewonnen, zodat het keurkorps van Appie Krijnsen en Erik Zietse nog altijd op alle fronten actief zijn: de Europese CEV Challenge Cup, de nationale beker en vanzelfsprekend ook de vaderlandse competitie, waar de play-offs straks in februari van start gaan.

In het Israëlische Haifa heeft Sliedrecht Sport de basis gelegd voor kwalificatie van de kwartfinale van de Challenge Cup. Na in de eerste set aanvankelijk even de kat uit de boom te hebben gekeken, bleek al snel waar de zwakke plekken leggen van de thuisclub, die met de inbreng van de 2.01 meter lange Tatiana Smirnova nog een extra troef trachtte in te brengen. Maar ook de Russische ex-international moest lijdzaam toezien, dat haar team geen antwoord had op de servicedruk van Sliedrecht Sport: 18-25, 14-25, 11-25.

Vervolgens diende Sliedrecht Sport zich weer optimaal op te laden voor een volgende, pittige klus: de bekerstrijd tegen concurrent Alterno, dat een nieuw ijkpunt betekende in de race naar het ultieme einddoel: de landstitel. Alterno begon overdonderend, het voerde de servicedruk hoog op en met gevarieerd aanvalsspel trok het meteen de eerste set naar zich toe met 16-25. Sliedrecht Sport was gewaarschuwd, maar moest daarbij om zien te gaan met het feit, dat diverse speelsters niet hun dag hadden. Coach Appie Krijnsen trok vervolgens alle registers open en wisselde regelmatig op momenten dat een speelster het even moeilijk had. ,,Het is heel logisch dat je in een dermate druk bezette agenda een keer minder presteert. Echter, tegen een team als Alterno brengt je dat eerder in de problemen. Wederom komt dan onze sterkste troef aan het licht, namelijk de kwaliteit en breedte van de selectie, waarbij de één het probleem van de ander weet op te lossen." Bij een 17-22 achterstand in de tweede set wist midspeelster Mariska Koster met een indrukwekkende serie de bakens net op tijd te verzetten. De setwinst was alsnog voor Sliedrecht met 25-23.

Het feit dat eerste scheidsrechter Ingeborg Kooter daarbij een uit gegeven bal van lijnrechter Van Schaik overrulede en de set daarmee definitief in Sliedrechtse handen bracht, gaf de nodige commotie in het Apeldoornse kamp. Het gaf Sliedrecht Sport wel extra motivatie om extra gas bij te geven, waar Alterno geen antwoord op had: 25-20 en 25-17.

Sliedrecht Sport treft in de kwartfinale topdivisionist VC Zwolle, dat verrassend Set-Up'65 uitschakelde. Sliedrecht Sport speelt op donderdag 30 januari eerst thuis, de return is op zondag 2 februari in Zwolle. Gisteravond is duidelijk geworden of ook een kwartfinale op Europees niveau (met het Russische Zadechie Odintsovo als meest waarschijnlijke tegenstander) nog een plekje moet krijgen in de bomvolle agenda. In het meest gunstige geval, te weten winst van tenminste twee sets tegen Haifa Volleyball, speelt Sliedrecht Sport op woensdag 5 februari om 16.00 uur Nederlandse tijd de eerste wedstrijd niet ver van de Russische hoofdstad Moskou.

De mannen van Sliedrecht Sport zijn er niet in geslaagd de uitwedstrijd tegen Haaglanden succesvol af te werken. De selectie van Tim Oskam ging met 3-1 onderuit en blijft daarmee middenmoter in de topdivisie. Het beste deel van de wedstrijd lag in de eerste set, die Sliedrecht Sport met 32-34 wist te winnen. Vervolgens nam Haaglanden het initiatief om het verder niet meer uit handen te geven: 25-18, 25-22, 25-20. Sliedrecht Sport tobde met een aantal blessures, waarbij het ontbreken van Mark Kleiweg de zwaarste wissel trok, met name de aanval speelde te voorspelbaar. Tim Oskam kon ook met het doorwisselen het lek niet boven water krijgen.

Komende zaterdag staat de altijd beladen streekderby tegen Next Volley Dordrecht op het programma. In sporthal De Stoep wordt om 20.00 uur begonnen.

advertentie
advertentie