Winst volgens verwachting

27 januari 2014 om 00:00 Nieuws

GRONINGEN - Sliedrecht Sport heeft volgens verwachting ook de veertiende competitie wedstrijd van het seizoen in winst omgezet. In een winters Groningen won de landskampioen in drie sets van Lycurgus: 19-25, 18-25 en 21-25.

Het waren eerder de randverschijnselen dan de wedstrijd zelf, die enige zorg baarden. Op weg naar Groningen werd de geplande training in Marnum al afgezegd om daardoor ruim op tijd in het Alfa Collega te arriveren. Trainer-coach Appie Krijnsen had op dat moment alle opties open gelaten. ,,Er werd voor de avond nogal extreem weer voorspeld en dan moet je even met elkaar in overleg wat de beste optie is. Gezien het drukke programma hebben we besloten deze wedstrijd te spelen en achteraf gezien is het een goed besluit geweest.”

Sliedrecht Sport, dat de geblesseerde Celia Diemkoudre aan de kant hield, controleerde de wedstrijd vanaf de eerste set en hoefde niet echt het achterste van de tong te laten zien. Nienke de Waard had ditmaal het hoogste aandeel in de score, nam twaalf punten voor haar rekening en kwam tot een aanvalspercentage van 71 procent. In 61 minuten werd de klus geklaard en kunnen de dames zich opmaken voor de volgende opgave. Donderdag wordt in De Stoep de eerste kwartfinale van het Nationaal Bekertoernooi gespeeld. De tegenstander is de koploper in de Topdivisie VC Zwolle. Aanvang: 19.30 uur.

SLIEDRECHT (ANP) - De volleybalsters van Sliedrecht Sport hebben woensdagavond voor het eerst in de clubhistorie de kwartfinales van een Europees bekertoernooi bereikt. Het team van de ervaren coach Appie Krijnsen schaarde zich ten koste van Haifa bij de laatste acht van de CEV Challenge Cup. Dat stond al na twee sets (25-22 25-14) vast. De derde (25-9) was een formaliteit.

In de kwartfinale krijgt Sliedrecht te maken met een Russische opponent, Zaretsje Odintsovo. De club uit een voorstad van Moskou was beide keren te sterk voor Branik Maribor. Na de 3-1 voor eigen publiek werd het in Slovenië 3-0.

advertentie
advertentie